Geçtiğimiz günlerde Mehmet Emin Arıkoğlu Mahallesinde yol kapatma eyleminde bulunarak, “Hizmet Gelmiyor” diyen vatandaşlara dikkat çeken başkan Bozdağ, Yukarı Pazarcık’ta bu zamana kadar yapmış olduğu ve devam eden çalışmalarını dile getirdi.

Başkan Bozdağ Yukarı Pazarcık Mahalleleri olan, Mehmet Emin Arıkoğlu ve Bağdın-ı Sağır Mahallelerinde yaptığı hizmetleri ve devam etmekte olan çalışmaları sıraladı.
Başkan Bozdağ yaptığı açıklamada; Yukarı Pazarcık Mahallerinde; kaldırım, yol, kilit taşı, merdiven, otopark ve set duvarları çalışmaları imkân ve kaynaklarımızın neticesinde, belirlediğimiz çalışma proğramı çerçevesinde devam ederken, göreve başladığımız süre içerisinde hizmet yolunda ilk kazma’yı Yukarı Pazarcık’ta vurduk’’ diyen başkan BOZDAĞ sözlerine şöyle devam etti ;

Halkımızın büyük bir teveccüh göstererek bize yetki verdiği 30 Mart seçimlerinin akabinde; Yukarı Pazarcık’ta, 2014 yılı boyunca 27.000 Metrekare, 2015 yılı içerisinde ise 17.000 metrekare Kilit Taşı çalışması yaptık. Kilit Taşı çalışmalarımız programlarımız neticesinde devam etmektedir.

Yukarı Pazarcık, Bağdın-ı Sağır Mahallesi, Pazarcık – Adıyaman D-360 karayolunun üzerinde bulunan önceleri gençlerimizin serinlemek için girdiği Büyükpınar havuzunu tekrardan ele alarak restore ettik. Su pompalarını yenileyerek bölgede bulunan tarım arazilerinin sulanması için hizmete sunduk.

Bağdın-ı Sağır Mahallesi Büyükpınar mevkii, Aksu yol ayrımında yığıntıların olduğu yeri baştan ele aldık. Ördüğümüz set duvar ve 60 kamyon hafriyat getirerek peyzaj ve ağaçlandırma çalışması yaptık ilerleyen günlerde koyacağımız banklarla Halkımızın hizmetine sunacağız.

Büyükşehir belediyemizle ortaklaşa olarak Yukarı Pazarcık’ta bulunan Alıçlı Tepe Mevkiine mesire alanı inşa edeceğiz.
Yukarı Pazarcık yerleşim alanı itibariyle kayalık alanı üzerine kurulduğundan dolayı öncelikli olarak kayaları kırdık,iki aracın yan yana geçemediği bazı bölgelerdeki yolları genişleterek, Kaldırım, Kilit Taşı, Stabilize ve Asfalt Yol çalışması yaptık. Mehmet Emin Arıkoğlu ve Bağdın-ı Sağır Mahallelerinde 6 KM uzunluğunda set duvarlar ördük.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla, Bağdın-ı Sağır Mahallemiz, Jandarma Komando Karakolu ve Aksu Grup yolunu, toplamda 12 KM uzunluğunda sıcak asfalt ile kapladık.

 

Yukarı Pazarcık’ta bulunan Hacı Ahmet Asri Mezarlığı, İstanbul’da bulunan “Karaca Ahmet Asri Mezarlığını” aratmayacak.
Yukarı Pazarcık’ta bulunan Hacı Ahmet Asri Mezarlığında çevre düzenlemesinde bulunarak, çehresini değiştirdik.

Hacı Ahmet Asri Mezarlığında; gerek mezarlık ziyaretleri sırasında, gerekse de defin işlemleri sırasında, araç yoğunluğundan dolayı oluşan park sıkıntısına çözüm getirmek için, Jandarma Komando Karakoluna ait olan 6.000 metrekarelik alanı, Hacı Ahmet Asri Mezarlığına Otopark olarak kazandırdık.

Yukarı Pazarcık yerleşim yeri olarak dağlık bir alana kurulduğundan dolayı bazı cadde ve sokak aralarında geçişi sağlamak amacıyla şuana kadar gerekli görülen 2 ayrı noktaya merdiven inşa ettik.

Göreve geldiğimizde sadece üst yapısı bozuk olan bir Yukarı Pazarcık yoktu.Aynı zamanda alt yapısı yetersiz olan bir yukarı Pazarcık vardı.Allah’a çok şükür Kaski ekiplerimizle beraber Mehmet Emin Arık Oğlu ve Bağdın-ı Sağır mahallemizde hummalı çalışmalar sonucu kanalizasyon çalışmalarımızı da kısa süre içerisinde tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduk.

Geçtiğimiz gün Mehmet Emin Arıkoğlu Mahallesi sakinleriyle yaşanan gerginlikten ötürü öncelikle “Söylediklerimin Arkasında” olduğumu belirtmek istiyorum. Şahsi çıkar ve menfaat güden şahıslar ve avaneleri sürekli olarak Pazarcık Belediyesi’nin hizmetlerini hedef alıyor; “Belediye’nin, halkın sorunlarına çözüm getirmediği, hizmet üretemediği” algısı provakatör çevrelerce oluşturmaya çalışılıyor. Pazarcık’a hizmet konusunda ilk kazmayı Yukarı Pazarcık’ta bulunan Mehmet Emin Arıkoğlu ve Bağdın-ı Sağır Mahallelerimizde vurduk. Aklıselim halkımız bunun bilincindedir. Geçtiğimiz gün Mehmet Emin Arıkoğlu Mahallemizde yaşanan gerginlikten ötürü,Bazı muhalif İnternet Haber Sitelerinde yayınlanan haber ve video’dan dolayı söylediklerimin arkasındayım. Bu tamamen provokatör çevrelerce hazırlanmış bir olaydır. Bu olay; yol kapatma eyleminin hazırlanması ve yayınlaması süresine kadar tamamıyla organize edilmiş bir olaydır. Pazarcık Belediye Başkanı olarak halkımıza vermiş olduğum bütün sözlerin arkasındayım, imkân ve kaynaklarımız ölçüsünce hizmet üretmeye, halkıma vermiş olduğum sözleri tek tek yerine getirmeye çalışıyorum.

Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Bağdınısağır ve Mehmet Emin Arıkoğlu Mahallesi sakinleri ; Yakup Hamdi BOZDAĞ göreve gelmeden önce Yukarı Pazarcık'ta yaşamanın zor olduğunu bazı caddelerde kaldırımların kullanılamaz halde olduğunu bazı caddelerde ise kaldırımın hiç olmadığını,yolların çok bozuk olduğunu ve iki aracın yan yana dahi geçemediğini ifade eden mahalle sakinleri Pazarcık Belediyesi'nin Yukarı Pazarcık'ta yapmış olduğu sayısız çalışmaları itibarsızlaştırmaya yönelik haberler yapan yerel ve ulusal basına sert tepki gösterdi. 
''Bu memlekette bu hizmetleri küçümsememek lazım.Bu çalışmalar az değildir,yapılan çalışmalar ortada.Yukarı Pazarcık Yakup Hamdi BOZDAĞ'la adeta altın çağını yaşıyor.Yukarı Pazarcık hiç bir dönemde görmediği hizmeti bu dönem görüyor.Başkanımız çok güzel çalışmalar yürütüyor biz Yukarı Pazarcık'ta yaşayan vatandaşlar olarak doğru işler yapan Belediye Başkanı'mız Yakup Hamdi BOZDAĞ'ın her zaman arkasındayız.Yukarı Pazarcık'a yapılan hizmetlerden dolayı başta Belediye Başkanı'mız Yakup Hamdi BOZDAĞ olmak üzere çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz'' dediler.

Editör: Haber Merkezi