İstanbul Galata Kulesi önünde zorlu yolculuğu başlatan Ovayolu, SANKO Üniversitesi desteğinde doğayı önemseyen ve koruyan kentlere dikkat çekmek amacıyla 1.300 kilometre pedal çevirerek, Hopa’ya ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

 
İstanbul – Hopa turunda Karadeniz kıyısında rotasını; İstanbul, Riva, Ağva, Karasu, Ereğli, Zonguldak, Bartın, Hisarköy, Cide, İnebolu, Çatalzeytin, Güzelkent, Ayancık, Sinop, Bafra, Samsun, Çarşamba, Ünye, Fatsa, Ordu, Giresun, Trabzon, Of, Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Arhavi, Hopa olarak belirleyen Ovayolu, yolculuğunu 50 günde tamamlamayı öngörüyor.

“Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğim turda da SANKO Üniversitesi destekçimdi ve her aşamada yanımdaydı” diyen Ovayolu, “Bu projeyi hayata geçirebilmemi sağlayan SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na çok teşekkür ederim” dedi.


Mersin Üniversitesi öğrencisi olan Boran Ovayolu (23), geçtiğimiz yıl Mersin’den SANKO Üniversitesi sponsorluğunda bisikletle çıktığı Türkiye turunun birinci aşamasında Akdeniz, Ege ve Marmara sahillerini kapsayan güzergah üzerinden 2.005 kilometre pedal çevirerek İstanbul’a ulaşmıştı.

Editör: Haber Merkezi