İlçe genelinde bulunan 50 yıl ve üzeri evli olan çiftler, şimdiki çiftlere örnek olmak amaçlı bir araya gelerek birbirlerine gül takdim etti ve sonrasında gençlere mesajlar verdiler.




Çiftlere, sağlıklı, mutlu, huzurlu ömürler dileyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında; Bugün 14 Şubat sevgililer günü, ilçemizde bulunan 50 yılı devirmiş, yarım asrı geride bırakmış mutlu çiftlerimizi bir araya getirdik. Bu çiftlerimizi bugün belediyemizde şimdiki çiftlerimize mesaj vermeleri konusunda örnek olmaları amacı ile ağırlıyoruz.


'AMACIMIZ ÖRNEK OLMAK VE YANLARINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRMEK'

Başkan Okumuş Konuşmasına şu sözlerle devam etti; Evlilik, gerek dinimiz açısından, gerekse de medeni kanunumuz açısından, Türkiye Cumhuriyeti devletimizin en önem verdiği konulardan bir tanesi. Önceden evli çiftlerimizde ayrılık pek yokmuş ama şuan da boşanma oranları maalesef %25 ler civarında. Büyüklerimizi örnek göstermek ve tecrübelerinden faydalanmak amacı ile aynı zamanda Belediyemiz olarak her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve göstermek nedeni ile bugün kendileri ile bir aradayız.



Burada 65 yılını dolduran çiftlerimiz 55 ve 52 yılını dolduran, 30 tane 40 tane torunu olan gerçekten nur yüzlü karı, koca eşlerimiz var. Kendilerini seviyoruz. Belediyemizde her zaman kendilerinin yanında. Çiftlerimize mutluluklar diliyorum, inşallah bir yastıkta kocama ya devam ederler, diyerek konuştu.

65 yıllık evli olan Süleyman Aksu konuşmasında; Aklınızı başınıza alın gençler, yuva kurmak kolay olmaz, akıllı olun, her şeye darılıp kızmayın. Ben 65 yıllık evliyim her şeyin başı sabırdır, diyerek konuştu.



63 yıllık evli Hacı Kar ise; Gençler, Evliliğe saygı gösterin, ömür boyunca devam edin, boşanmaları sonlandırın.

52 Yıllık evli Ekrem ve Asiye Akpınar çifti ise mesajında; 52 yıllık evliyim, gençler sözünüze dikkat edin. Boşanmak elinize bir şeyi geçirmez, mesut olun. Türkiye sizden faydalansın, İslamiyete de aykırı bu davranışlar. İslamiyetimizin emri birbirinizi idare edeceksiniz, diyerek konuştu.

Program sonunda Türkoğlu Belediye Başkanı çiftlere çeşitli hediyeler takdim etti ve hep beraber hatıra fotoları çekildiler.

Editör: Haber Merkezi