Dünya Etnospor Federasyonu ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Etnospor Kültür Festivalin açılışı birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Mengele, Gökbörü, Kuşak ve Aba Güreşleri, atlı cirit ile atlı okçuluk gibi geleneksel Türk Ata Sporlarının sergilendiği festivale, İstanbullular ve yurt dışından gelen turistler büyük ilgi gösterdi. 



Anadolu’nun farklı şehirlerinin yöresel kültürel değerlerinin de sergilendiği festivalde, Kahramanmaraş’ı, Onikişubat Belediyesi ve dünyaca ünlü dondurma markası Mado temsil ediyor. Festival alanında 3 Yörük çadırı kurularak Kahramanmaraş’ın, bakırcılık, ceviz oymacılığı, abacılık, sim sırma, iğne oyası,  tarihi Osmanlı Çarıkları katılımcılara tanıtıldı.



Festivalin her aşamasıyla yakından ilgilenen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mahdumu, Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’da açılış seremonisinin ardından çadırları dolaştı. Onikişubat Belediyesi Standını da ziyaret eden Erdoğan, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tarafından karşılanarak, Kahramanmaraş’ın kültürel değerleri hakkında bilgiler aldı.  



Kahramanmaraşlıları festivalde görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan’a Başkan Mahçiçek tarafından, çeşitli hediyeler takdim edildi. Çadırda el emeği göz nuru ürünleri hazırlayan ustalarla da sohbet eden Erdoğan, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Editör: Haber Merkezi