Kadım memurlar işten çıkıp soluğu kurslarda alıyor, hem Kur’an öğreniyorlar hem de dini bilgilerini tazelemiş oluyorlar. Mesailerini tamamlayıp yorgun argın kursa geliyorlar, Kur’an-ı Kerim öğrenirken günün tüm yorgunluğunu üzerlerinden atıyorlar. 

Görüntüler Kahramanmaraş’tan. Diyanet İşleri başkanlığının ihtiyaç odaklı eğitim programına talep yoğun oldu. Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Çırağan Kız Kur’an Kursu da o eğitimin verildiği noktalardan biri.

İlçe Müftüsü Abdullah Demir Akşam eğitimlerinin Diyanetin talimatları doğrultusunda yapıldığının altını çizdi. Müftü Demir bayanları ziyaret edip onlara ilk dersi bizzat kendisi anlattı, Öğrencilere hitaben onure edici sözler söyledi. Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir; “Nefis ve şeytanın kıskacında hırpalanan ruhumuzu ancak Kur’an imar edebilir, Çevremizdeki olumsuzlukları ancak Kur’anla bertaraf edebiliriz, içimizdeki sıkıntılarımızı ancak Kur’anla giderebiliriz. Gündüz çalışarak yoruldunuz, tam istirahat etmeniz gereken saatte yatsı sonrası buraya Uzak Mahallelerden gelişiniz takdire şayan bir davranıştır, sizleri tebrik ediyorum.”şeklinde konuştu.

Kurs Kamu Kurumlarında halen çalışan yoğun iş temposundan Kur’an-ı Kerim öğrenmeye fırsat bulamayan bayanlara yönelik. Dersler akşam saatlerinde veriliyor. Böyle olunca işte çıkan memureler soluğu Kur’an kursunda alıyorlar. Hepsi öğrenmenin verdiği mutluluğunu yaşıyorlar. Üstelik sadece Kur’an-ı Kerim değil, Peygamber efendimizin hayatından, meal derslerine kadar dinimizin en temel bilgilerini de burada öğreniyorlar.

Hanefi Öksüz Fizik Tedavi bölümünde hemşire olarak görev yapan Filiz Özbek Kuran öğrenme yolunda güzel saatler geçirdiklerini söyledi.

76 yaşında Kur’an öğrenen Müşerref Çıtak ise Kur’an öğrenmenin sevincini duygulu konuşmalarla anlattı.
Kahramanmaraş Adliyesinde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Derya Kuzhan da böyle bir imkâna ulaşamayanların bir hayli fazla olduğunu belirtti ve burada Kur’anı hakkıyla öğreneceğinin altını çizdi.
Emekli Hemşire Gülşen Marangoz’da çalıştığı yıllarda hiç öğrenme fırsatı bulamadığını, şimdi ise hissetmiş olduğu eksikliği öğrenmenin zevkiyle yaşadığını söyledi.

4 yıldır başarıyla Çırağan Kız Kur’an Kursunda öğreticilik yapan Saadet Akbaba da Akşam Kuran kursuna çok feyiz alarak geldiğini belirtti. Akbaba; “Çok mutluyuz, Memure öğrencilerimiz gayret ve şevkle geliyorlar. Bizde elimizden geldiğince Kur’an eğitimi, ezber ve dini bilgiler veriyoruz.”

Akşam Kur’an Kursuna Çırağan çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında halen çalışan, Öğretmen, Müdür, hemşire ve diğer meslek dallarında çalışan 25 memure’nin yanında emekli memureler de Kur’an ve Dini bilgiler eğitimi alıyor.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN/DİYANET TV
Editör: Haber Merkezi