Onikişubat Belediyesi’nin semt iftarları Batıpark Stadı ile devam etti. Mağralı, Serintepe, Osmangazi ve Fatih Mahallesi sakinlerinin katıldığı iftar programı, 5 bin vatandaşımızı bir sofrada buluşturdu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük’ün sponsorluğunda gerçekleştirilen iftar yemeğine Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kahramanmaraşlıları Ramazan’ın manevi iklimi etrafında birleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,  “Bu gönül birlikteliğini her semtimize yayıyoruz” dedi.

İftar programlarına olan ilgi ve alakanın memnuniyet verici olduğunu dile getiren Mahçiçek, “Biz Onikişubat Belediyesi olarak ne kadar büyük alan bulursak bulalım, gördük ki gelen misafirlerimize yeterli olmuyor. Dedik ki artık iftar programımızı stada yayalım. Bu gün de rahat bir şekilde vatandaşlarımızla buluşalım dedik ve Batıpark Stadına geldik. Gerçekten Bu manevi iklimi tatmak lazım tabi ki. Bu gün de binlerce Kahramanmaraşlıyla bu ortamı birlikte yaşıyoruz. Eğer insanlarımızı biraz mutlu edebildiysek, ne mutlu bize” diye konuştu.

İnsanların Onikişubat Belediyesi’nin iftarına gönül rahatlığıyla geldiğini kaydeden Mahçiçek, “Tabi bizim iftarlarımızda çadır yok, sıra yok ve bu da bizim insanımızın karakterine daha uygun tabi ki. Dolayısıyla da bir Ramazan boyu bu güzelliği yaşadık. Bu atmosferi bu birlikteliği yaşadık. Bu aynı zamanda birliğimizin, bütünlüğümüzün de bir göstergesi. Siz yeter ki insanlara bir adım atın, siz davet ettiğiniz zaman onlar bu davete icabet etmeye hazır. Yeter ki bir gönül birlikteliği olsun. Bu birlikteliğin devam edeceğine inanıyorum ben. Bu güzellikleri, bu manevi iklimi bundan sonra da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Hacivat-Karagöz gösterileri ve ilahi dinletileri ile süren program, Teravih namazına kadar devam etti. 





Editör: Haber Merkezi