Başsavcı Yazıcı mesajında; ‘‘Çanakkale ruhunun şahlanışı ve bağımsızlığımızın temeli olan 12 Şubat Destanı, Kahraman ecdadımızla yedisinden yetmişine kenetlenerek bir şehrin kendi imkânlarıyla kurtuluşunu gözler önüne sermiş ve Milli Mücadelenin ilk kıvılcımlarını ortaya çıkarmıştır.

21 Ocak 1920’de başlayarak 22 gün süren bu kutlu direniş Anadolu’nun dört bir yanına örnek olarak Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasına da vesile olmuştur.

Kalesinde istiklalin ifadesi olarak dalgalanan ay yıldızlı Bayrağın, zalimlerce indirilmesi karşısında; başta Sütçü İmam’ı, Çuhadar Ali’si, Arslan Bey’i, Senem Ayşe’si ve sayamadığımız binlerce Maraş Milli Mücadele neferiyle olağanüstü bir direniş göstererek “İstiklal Madalyası” ve “Kahraman” unvanını almaya layık görülmüştür.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Milli Mücadele Kahramanlarımız olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ile milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, Kahraman şehrimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramının 100. yılını en içten dileklerimle kutluyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi