Başkan Tutma; Kantinlerin sağlıklı olmadığı konusunda iftiralarda bulunan bazı yayın organlarının öncelikli olarak temizliğe kendi vicdanlarından başlamalarını ısrarla önerdiğini söyledi.  

OKUL-KANTİNLERİ-VE-KANTİNCİ-ESNAFI

 Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Tutma; şu ifadelere yer verdi: “Okul kantinlerinin hangi şartlar dahilinde çalışacağı genelgelerle ve sözleşmelerle belirlidir. Bu şartlara uymayan kantinlerin çalışması mümkün değildir, işin özünde esnaf sıfatına dahi tabi tutulmayan ama koşullar itibarıyla en ağır yükümlülüklerin yüklendiği birer günah keçisine dönüştürülmüş durumdalar.

 Kantinci gazlı içecek satamaz ama öğrenciler beslenme çantasında getirebilir veya okula yakın bir yerden temin edebilirler, kantinci cips satamaz satamaz da satamaz uzar gider bu yasaklar ama kermeslerde satışı serbesttir.


 Yılın 150 günü doğru dürüst çalışır kantinci esnafı  365 gün geçinir bu vicdansızlara soruyorum bu iftiraları atarken bu kantinci esnafının psikolojisi hiç mi düşünülmez geçindirmekle mükellef olduğu ailesi hiç mi düşünülmez maliye, il sağlık, tarım, SGK, belediye, okul aile birlikleri, okul idareleri veliler ve öğrenciler tarafından devamlı kontrol altında tutulan bu işletmelerin anti hijyenik olduğunu iddia eden zihniyette art niyet aramamız doğrumu yanlış mı?

Şu bilinmeli ki bizler dayatmalar ve mecburiyetler karşısında bir takım kural ve kaideleri zoraki uygulamıyoruz her şeyden önce bizlerde birer veliyiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyden önde gelir.

Kantinci esnafı maddi zorluklar ve psikolojik baskı içerisindedir beklentimiz en kısa sürede şartların iyileştirilmesidir. Çocuklara kantin düşmanlığı aşılamak yerine özendirilmeleri sağlanmalıdır. Yüksek kiralar düzenlenmeli normale çekilmelidir askeriye ve polis kantinlerindeki bir takım ayrıcalıklar okul kantinleri içinde uygulanmalıdır. Unutulmamalı ki teşvik başarıya götürür. Her veli tüm öğrencilerin sorumluluğunu bizde üstleniyoruz.”

Editör: Haber Merkezi