Mesajda açılışı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan iki kütüphaneyle birlikte Kahramanmaraş Belediyesi’nin kente kazandırdığı kütüphane sayısını 9’a çıkaracaklarını belirten Başkan Poyraz, kütüphanelere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Poyraz mesajında şunları kaydetti:“Kütüphaneler, ulaşılmak istenen bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği sağlayarak her yaştan ve sosyal sınıftan insanımıza sunan kültür evleridir. Bir toplumun gelişmesini, kalkınmasını, yüksek kültürle donanmasını sağlayan en önemli unsurların başında, zengin kütüphaneler gelmektedir. Bu bakımdan, Kahramanmaraş Belediyesi olarak günümüzün bilgi birikimini, hafızasını gelecek kuşaklara aktarmak için mevcut kütüphanelerimizi muhafaza ediyor, onları daha da zenginleştiriyor ve her yeni yıl şehrimize modern imkânlarla donatılmış yepyeni kütüphaneler kazandırıyoruz. Necip Fazıl Kısakürek, Saçaklızade, Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Kavlaklı, Karacasu, Turgut Reis Kütüphanelerine, önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğimiz Nuri Pakdil ve Ali İpek kütüphanelerini de ekleyerek kütüphane sayımızı 9’a çıkaracağız.

Bu duygularla birlikte Kütüphane Haftası'nı kutluyor, değerli kütüphanecilerimize başarılar diliyor, bu haftanın özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin içindeki kitap sevgisini arttırmasını temenni ediyorum.''

Editör: Haber Merkezi