Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Mahallesi’nde doğup büyüyen ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Ejder Okumuş, daha önce rektör adaylığını açıklamıştı. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi rektörlüğü için yarışan altı adaydan birisi olan Okumuş, bugün gerçekleştirilen rektör adayı belirleme seçimlerinde oyunu kullandı. Adaylığı süresince kendisine destek olan kardeşi Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş seçim gününde de abisini Eskişehir’de yalnız bırakmadı. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında, “Bugün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde değerli ağabeyim Prof. Dr. Ejder Okumuş’un rektör adayları belirleme seçimindeyiz. Kendisine başarılar diliyorum. İnşallah başarılı bir sonuçla Ankara’ya gider. Tabii, Kahramanmaraş’ımızın en büyük sorunlarından bir tanesi iyi yetişmiş kalifiye bürokratlarımızın olmaması. Bu vesile ile diğer illerde böyle makam sahibi, kaliteli, kalifiye bürokratların olmasını biz istiyoruz. İnşallah Ankara ayağında da milletvekillerimizin, büyükşehir belediye başkanımızın destekleriyle kendisini Osmangazi Üniversitesi’nde rektör olarak görmek istiyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.




Rektör adayı Prof. Dr. Ejder Okumuş ise konuşmasında “Öncelikle seçimlerin bütün ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tabii, üniversitemize, Eskişehir’imize, bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Ben de bu rektörlük seçimlerinde değişim için bir rol almaya karar verdim. Beş altı aydır çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük, tanıtımlarımızı yaptık, projelerimizi anlatmaya çalıştık hocalarımıza. Bugün, 17 Ağustos itibariyle seçimlere giriyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Bütün adaylara başarılar diliyorum.” dedi.

Bugün tamamlanan rektör adayı belirleme seçimlerinde en yüksek oyu alan altı aday Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) bildirilecek. YÖK belirlediği üç adayın isimlerini Cumhurbaşkanlığı’na sunacak. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin yeni dönemdeki rektörü önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.

Editör: Haber Merkezi