Geçtiğimiz ay bir ilke daha imza atan Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman OKUMUŞ Kahramanmaraş’ta sosyal Belediyecilikte ilk kez, bir sanat çalıştayı kurdu.

Çeşitli illerden gelen ve toplamda 13 ressam, yaklaşık bir hafta boyunca Türkoğlu’nda ağırlanarak kent kültürüne katkı sağlamak için izlenimleri tuvallerine yansıtmışlardı. Türkoğlu Belediyesi , 16-22 Mayıs 2016 tarihlerindeki Ressamlar buluşmasıyla Türk Resminin gelişmesine katkıyı sağladığı için Sanat ve sanatçıya sağladığı destekten ötürü '1.ULUSAL SANAT ÇALIŞTAYI RESAMLARI' adına yılın Sanata Katkı ödülünü, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur DİLİPAK, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ ve Ressam Mehmet Akif ORÇAN tarafından takdim edildi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilk kez ulusal bir çalıştay organizasyonunda yer aldıklarını belirterek, "Artık Türkoğlu Belediyesi'nin zengin bir koleksiyonu var. Bu yelpazeyi önümüzdeki yıllarda daha farklı sanatçıları davet ederek, her yıl değişen sanatçılarımızla arşivimizi daha da güçlendireceğiz. Yüksek sanat değeri olan bu eserlerimizi Avasım Festivali'nde sergileyeceğiz. Halkımız, gençlerimiz ve çocuklarımız bu sanat sofrasında istifade ederek yeni sanatçıların yetişmesine muhakkak örnek olacak" diyerek konuştu.
Editör: Haber Merkezi