Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel çalışmaları ve eğitime verdiği önemle İlçesini hızla geliştiren başarılı Belediye Başkanı Osman Okumuş: “Önce insanımızın ihtiyacımızın tespit edip, o yönde hizmetler sunuyoruz” dedi. 

Sayısız örnek projelere imza atan, Türkoğlu İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçesini adeta şantiye alanına çevirdi.

Makamında ziyaret ettiğimiz Başkan Okumuş’un, yine her zamanki gibi kapısı sonuna kadar açıktı, her gelen vatandaş ile birebir ilgileniyordu.

KAPIM HER ZAMAN AÇIK

“Yine halk gününe mi denk geldik” diye sorduğumuz Başkan Okumuş: “Ben burada olduğum sürece kapım her zaman vatandaşımıza açık. Her gelen vatandaşımızla görüşürüm. Halk günü diye bir şey yok. Onların sorunlarını dinlemek, çözüm bulmak bizim görevimiz” dedi.

KOLTUK KAYGISI İLE DEĞİL, AŞKLA HİZMET EDİYORUZ

Başarılı hizmetlerle dolu dolu geçen dönem belde belediye başkanlığı ve ardından ilçe belediye başkanlığı... İlçesine her alanda yatırımı getirmek için gecesini gündüzüne katıyor, ailesine zaman ayıramıyor, kendinden fedakârlık ediyor. Bu enerjiyi nereden buluyordu?

Bu sorunun üzerine gülümsedi Başkan Okumuş ve ekledi: “Biz hizmeti aşkla yapıyoruz. Doğduğumuz topraklara, aidiyet duygumuz, hizmet borcumuz var. Koltukta kalmanın hesabını yaparak değil, verdiğimiz sözleri gerçekleştirmenin gayreti ile hizmet ediyoruz” dedi.

BELEDİYECİLİK UFUK MESELESİ

Hizmet ederken klasik belediyeciliğin dışına çıkılması gerektiğini, ufkun açık olması gerektiğini söyleyen Başkan Okumuş: “Klasik belediyeciliğin dışında, belediyemize maddi anlamda gelir getirecek projeler konusunda çok fazla çalışıyorum. Gittiğim her yerde gözlemliyorum. İlçeme ne yapabilirim diye düşünüyorum.

Belde belediye başkanlığım süresince “Şehirde ne varsa beldemizde de olacak” dedik Oradaki büyük, beldemizdeki küçük olabilir ama neticede yaptık. Verdiğimiz sözü tuttuk. Türkiye çapında yapılamayan hizmetleri beldede yaptık.

İlçemiz 1961 yılında kurulmuş fakat ismi hep Kahramanmaraş’ın en gelişmemiş ilçelerinden sayılan bir yerdi. İşte Kahramanmaraş’ın en yakın ilçesi olması dezavantaj olarak görülmüş. Hâlbuki merkeze yakın olmak çok büyük avantajdır. İşin enteresan yanı buradaki gelişememişliği sadece memura endekslemişler. Sanki ilçe sadece memur ve öğretmenlerden ibaretmiş gibi. Sanki sadece onların burada yapacağı harcamalarla ilçe kalkınacakmış gibi düşünülüyordu. O zaman onlarında burada kalmaları için sosyal projelerin, rekreasyon projelerinin, sportif faaliyetlerini yapabilecek vs. her türlü sosyal alt yapıyı oluşturabilecek projeleri hayata geçireceksin. Aynı zamanda da konforlu konutlar sunacaksın ki burada kalsınlar. Yoksa hiç kimse Kahramanmaraş’ın 550 bin nüfusunun yaşadığı trafik yoğunluğunu yaşamaya hevesli değil.

Artık herkes, nezih sakin yerlerde oturmak istiyor. Gürültüden kaçıyor, huzurlu ortam arıyorlar.

İşte biz belediye olarak bütün bu ihtiyaçları göz önünde tutarak, 2 yıllık süreç içerisinde ilçemize 6 adet park yaptık, yollarımızı daha da güzelleştiriyoruz. Özellikle konut sektörünün önünü açtık. Hem TOKİ marifetiyle hem de özel firmalar marifetiyle sektöre canlılık getirdik.

İlçemizde futbol sahası yoktu, yaptık. Hemen yanına akua park, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, tenis kordu, yürüyüş alanları, bisiklet yolları vs. dere ıslahlarıyla da beraber iyi bir çıkış yakaladık” diye konuştu.

OTURDUĞUNUZ YERDEN HİÇBİR YATIRIM GELMEZ

Devletin bütün yatırımlarından faydalanmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Okumuş: “Aynı zamanda devlet imkanlarıyla yapılacak olan ilçemize gelecek yatırımlar da yine bizim gayretlerimizle geliyor. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir proje oturduğun yerden gelmez. Hele de bizim gibi siyaset merkezli olan ülkelerde uğraşmazsanız asla yatırım gelmez. Biz hastane için 2 yıl uğraştık. İlçemize 75 yataklı hastaneyi kazandırdık.

Diğer yandan Nurdağ Kahramanmaraş yol çalışmasında bizzat benim katkım var. Ulaştırma Bakanımıza ısrarla bu yolun yapılması için talepte bulundum. 

Cezaevi yine çok büyük bir yatırım. 5 bin kişilik cezaevi, ilçemize büyük ekonomik katkısı olacak, istihdam sağlayacak.

2 fakülte bir meslek yüksekokulu ve Kahramanmaraş’ın 2. Büyük camisini ilçemize kazandırdık. Bunlar belediye bütçesinden yapılmıyor ama bizler ön ayak olduk. İlçemiz kazansın istiyoruz.

Vatandaşımızın doğumdan ölümüne ne ihtiyacı varsa hizmet sunmaya çalışıyoruz.”

Belediye binasına, 2 aya kadar taşınılacak, hükümet konağı 2016 yılı programına alındı. Bölgenin en büyük meydanını ilçemize yapacağız. Altında kalan derenin ıslahını DSİ Bölge Müdürlüğü ihale etti, onlarda çalışmalarına başlamak üzere.

Kısacası, bir belediye başkanının siyasilerle, STK’larla, Kaymakamlarla, milletvekilleriyle, hem de bulunduğu bağlı bulunduğu ilin belediye başkanı ile ilişkileri bağları güçlü olmalı. Aynı zamanda basınla da ilişkileri iyi olmalı. Güzel bir birliktelik olursa, güzel hizmetlerin ortaya çıkması kaçınılmaz.

Öneli detaylardan biri de; önce en büyük sorun ne onu tespit edip, hizmeti ona göre sunmalısınız.” Dedi.  

ULUSLARAARASI AVASIM FESTİVALİ YİNE ÇOK RENKLİ GEÇECEK

Başkan Okumuş, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan, Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali’nin 12-13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacağı bilgisini verdi.

Festivalinin birincisinin Türkoğlu’nun adını duyurmak ve aynı zamanda ilçede sosyal hayatı canlandırma açısından çok verimli geçtiğine dikkat çeken Başkan Okumuş: “Birinci festival çok güzel olmuştu fakat eksikliklerimiz vardı. Tabi bu yıl eksikliklerimizi gidererek daha da iyi hazırlanacağız. Yine birçok ünlü isimi festivalde konuk edeceğiz. Kesinleştiğinde kamuoyu ile paylaşacağız.

Burada en önemlisi ilçemizi en iyi şekilde Türkiye’ye tanıtmak” dedi. 

Editör: Haber Merkezi