Boyama kitaplarının dağıtımının ilk durağı,Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal,Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve daire amirlerinin katılımları ile Şehit Polis Ali Akçiçek Anaokulu oldu. Dağıtılan boyama kitaplarını alan minikler hemen kitapları boyamaya başladılar ve Belediye başkanına teşekkür ettiler.

‘Kahramanlarımızı Tanıyorum’ isimli yaptırılan boyama kitaplarını hakkında bilgi veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ; Bugün Türkoğlu Belediyemizin düzenlediği aktivitelere tanıklık ediyoruz. Değerli Kaymakamımız, Değerli Başsavcımızla birlikte bütün anasınıfı öğrencilerine 1000 adet boyama kitabı, tabi boyama kitabı sıradan bir boyama kitabı değil Kahramanmaraş’ımızın tarihiyle, özellikle kurtuluşuyla ilgili kahramanlarının çizgi roman şeklinde düzenlenen bir boyam kitabıdır. Belediyemizdeki en önemli çalışmalar, teknik çalışmalar,altyapı, kanalizasyon, içme suyu altyapı olmadan belediyenin diğer çalışmaları boş, öğrencilerimiz içinde en güzel altyapı alan anasınıfı, çocuklarımızı kaliteli ve verimli yetiştirerek önümüzdeki yıllarda Türkiye Cumhuriyetimize yaraşır gençler yetiştirmek. Bu vesile ile eğitim alanında öğrencilerimize daha önce de yapmış olduğumuz özellikle birinci sınıflara 2014-2015 sezonu içerisinde tüm öğrencilerimize çanta, içerisinde kırtasiye ve kitapları olmak üzere set dağıtmıştık.



‘EĞİTİME OLAN KATKIMIZ HER ZAMAN TÜM OKULLARDA DEVAM EDECEK’
Eğitime olan katkımız bundan sonrada hem ilkokulu, hem ortaokul, hem lisede de devam edecek. Geçen yıl yine liseler arası yarışmalarda birinci gelen öğrencilerimizi Çanakkale’ye göndermiştik. Bu senede yine eğitimle ilgili çalışmalarımız şuanda devam ediyor; Yine Çanakkale’ye göndereceğiz. Bu vesile ile emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, öğrencilerimize de zihin açıklığı diliyorum.

Kaymakam Serdar Kartal konuşmasında ise; Bugün burada anaokulu öğrencilerimize, tüm köylerimizdeki, ilçe merkezimizdeki bütün ana sınıfında okuyan öğrencilerimize kendi çağlarıyla ilgili güzel bir boyama kitapları, Belediyemiz sponsorluğun da dağıtılıyor. Tabi bu belediye başkanımızın da söylediği gibi önemli bir boyama kitabı içerisinde Kahramanmaraş’ın tarihi ve Türkiye’nin tarihine damga vurmuş önemli şahsiyetler, adeta içerisindeki çizgi roman Karakterinde boyama kitaplarında karakterize edilmesi var. Hem tarihlerini öğreniyor çocuklarımız hem de boyama etkinliklerini gerçekleştiriyorlar. Biliyorsunuz Belediyemiz ve diğer birimlerimiz bizimle birlikte yapılan tüm etkinliklerde yer alıyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Geçen sene Çanakkale’ye öğrenciler gönderdik, Bir kısmını belediyemiz, bir kısmını kaymakamlığımız bundan sonra da hem festivaller yoluyla hem de eğitime katkı yoluyla çocuklarımıza desteklerimiz belediye ve kaymakamlık olarak kamu kurum ve kuruluşlarıyla devam edecek. Ben bu vesile ile bu güzel etkinliği gerçekleştiren değerli belediye başkanımıza ve personeline teşekkür etmek istiyor, hepinize saygılarımı sunuyorum,diyerek konuştu.



Ana Sınıfı öğretmeni Sevim Sivik; Yapılan bu etkinlik kahramanları tanıma açısından kültürlerin, gerçekten bu topraklarda neler olduğunu öğrenmeleri için çok güzel bir proje olmuş. Bunun hazırlanmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Osman Okumuş’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz,dedi.
Editör: Haber Merkezi