Başkan Okumuş mesajında "Vatan topraklarını korumak ve gelecek nesillere miras bırakmak için canını feda eden şehitlerimizi anmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu bir destan olarak zihinlerde yer etmiştir. Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, Türk Milleti için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir.

Bizler, vatan söz konusu olunca ölüme koşarak giden bir milletin torunları olarak 15 Temmuz'da da aynı ruhu koruduğumuza bir kez daha şahit olduk. Nasıl bizler Çanakkale ile büyüdüysek bizim evlatlarımız da 15 Temmuz destanıyla büyüyecek. Bizler Seyit Onbaşılarla, Nene Hatunlarla, Ezineli Yahyalarla büyüdük. Bizim çocuklarımız da vatan uğruna tankların önüne yatanlarla, bayrak uğruna bir yıllık mahsulünü yakan Kazanlı amcalarla ve vatan kahramanı Ömer Halisdemirler ile büyüyecek. Çanakkale'deki Seyit Onbaşı ruhuyla 15 Temmuz'daki Ömer Halisdemir ruhu aynı ruhtur. Bizde bu vatan aşkı hiç bitmeyecek.

Bu duygularla, dün ebediyete uğurladığımız şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum.

Editör: Haber Merkezi