Bir dönem Kahramanmaraş'ın önemli alışveriş merkezlerinden olan Sakarya Çarşısı'nı yeniden eski canlı günlerine döndürmek amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, Ramazan ayı boyunca yoğun bir mesai harcayarak Çarşıyı cazibe merkezi haline getirdi.

Geçtiğimiz yıl çarşı esnafı ve bölge halkına yönelik iftar programı düzenlediklerini dile getiren Başkan Okay, burada esnafa çarşıyı yenileme sözü verdiğini kaydetti. "Gelecek yıl iftar programımızı yenileyeceğimiz bu caddede yapacağız" diyerek verdiği sözü hatırlatan Başkan Okay, bu sözünü yerine getirdiğini söyledi.



Geleneksel iftar programlarının sonuncusunu yoğun bir mesai sonunda tamamladıkları Sakarya Çarşısı'nda yaptıklarını kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Bu yıl her gün ayrı bir mahallemizde düzenlediğimiz iftar programlarımızı anlamlı bir şekilde sonlandırdık. Geçtiğimiz yıl Sakarya Çarşısı'nda esnafımız ve vatandaşlarımızla düzenlediğimiz iftar programımızda bu güzel çarşıyı yeniden canlandırmak için çalışma yapacağımızı söylemiştik. Bu çalışmaların başlangıcı olarak da çarşımızın canlılık kazanması için yenileme yapacağımızı ifade etmiştik. Yine geleneksel hale getirdiğimiz iftar programımızı da yenileyeceğimiz çarşımızda yapacağımızı belirtmiştik. Bugün yenilenen ve eski hareketli günlerine yeniden kavuşan Sakarya Çarşı'mızda esnafımız ve vatandaşlarımızla bir iftar programında daha buluştuk. Öncelikle sözümüzü yerine getirmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu çarşımız eskiden olduğu gibi şehrimizin önemli alışveriş merkezlerinden biri haline geldi. Ben bu güzel çarşı esnafına bereketli ve bol kazanç diliyorum. Ayrıca Ramazan ayının en son iftar programını da burada yaptığımızın altını çizmek istiyorum.



Her gün bir mahallede yaptığımız iftar programlarımızın sonuncusunu bu güzel çarşımızda yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl aynı güzellikleri sürdüreceğiz. Ben şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmezini temenni ediyorum."

Bu anlamlı iftar programına; Kültür ve Turizm eski bakanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, 24. dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu,  Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkan'ı Ahmet Özdemir, Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe Başkan'ı Ömer Bilal Oruç Debgici, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Editör: Haber Merkezi