Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ve üyeleri ile Tematik Mutfak Müzesinde bir araya geldi.

Başkan Okay, Tematik Mutfak Müzesinde düzenlenen programda Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleriyle sohbet etti. Sıcak bir atmosferde gerçekleşen toplantıda Kahramanmaraş mutfağına özgü ekşili çorba ikram edildi.

Başkan Okay; “Eski mahallelerimizdeki Turizm projelerini aşağı yukarı bitirdik. Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz bu konak restorasyonları, turizm yatırımlarının karşılığını gerek Kahramanmaraş’ımızdan gerekse dışardan gelen yabancı misafirlerimizden fazlasıyla gördük. Kahramanmaraş’ımıza tüm müzelere gelen ziyaretçi kadar ziyaretçi Mutfak Müzemize gelmektedir. Bunun istatistikleri elimizde mevcut. Mutfak müzesiyle başladığımız yatırımlarımıza restorasyon çalışmalarımıza bütün hızımızla devam ediyoruz. Mutfak Müzesi, Üdürgücü Konağı, Mutfak Müzemizin bitişiğinde Somut Olmayan Değerler Müzemiz bunlar bireysel olarak faaliyetteler, şimdi bunları birbirine bağlayacağız. Somut Olmayan Değerler Müzesinin sokak iyileştirmesi bitti yakında ihale edeceğiz. Bu üç konağı birbirine bağladığımızda bu bölgede daha elle tutulur gelen misafirlerimizi daha fazla ağırlayabileceğimiz meşgul edebileceğimiz bir bölgeyi oluşturacağız.

Kahramanmaraş’ın gündemine oturan bir Bahtiyar Yokuşu projemiz var. Geçen dönem başladığımız bu proje de çok büyük bir mesafe kat ettik. Bahtiyar 1 diye adlandırdığımız bölgeyi bitirmiş olacağız. Bu bölgedeki tescilli konaklarımızı restore ettik. Sokak iyileştirmelerini sokak restorasyonlarını tarihi silüete uygun olarak bitirdik. Artık sokağın kazınıp alt yapısının yapılıp tekrar o eski siyah taşlarla kaplanması aşamasına geldik. İnşallah kısa zamanda da oturup faal hale getireceğiz. Burayı sınıflandırdık, Bahtiyar 1, Bahtiyar 2 diye adlandırdık. Bahtiyar 2 diye adlandırdığımız topraklıktan ince yol olan kısmı geçen ayın 28’inde ihalesini yaptık. Süreç devam ediyor, yakında müteahhide yer teslimini yapacağız. Bahtiyar 2 dediğimiz projenin tarihi sokak iyileştirme projesinin kısa zamanda inşaatına başlamış olacağız. Buna yeni bir ek daha yaptık Bahtiyar 3 diyoruz. Bahtiyar 3 projesinde de Kanlıdere bölgesinde bu tarihi merkeze yakın yerlerde gelen yabancı misafirlerin araçlarını koyacakları büyük otobüs durakları yok. Oradaki petrol istasyonunun bitişiğine otobüs parkı yapmayı istiyoruz. Turist otobüslerinin gelip park edeceği bir alan oluşturuyoruz. Buradan da yukarı Şıh Camii’nin olduğu yere doğru Bahtiyar 3 diye adlandırdığımız bir sokağımız daha var. Oranın da şuanda projesini hazırlıyoruz. Kısa zamanda burada çalışmalara başlayacağız. Bu projemizin finansmanını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız karşılayacak. Bu projelerimizi bitirdiğimizde bizim bu alanımız Kahramanmaraş’ımızın en önemli turizm merkezlerinden biri olacak. Bu bölgemiz cazibe merkezi oldu. Bu minvaldeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kısa zamanda da bu bölgeyi bir turizm bölgesi haline getireceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sermet Çuhadar ise Başkan Okay’a teşekkürle başladığı konuşmasında; “Buraları gördükçe biz mutlu oluyoruz. Çocukluğumuzun geçtiği yerler tekrar gün yüzüne çıkıyor. Bundan dolayı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür ediyorum. Buralar Kahramanmaraş’ın çok önemli değerleri. Bu değerlerimizi gün yüzüne çıkartırsak özünde turizm açısından çok önemli olacağına inanıyorum. Kahramanmaraş’ın geleceği sanayide olduğu kadar turizmdedir. Turizm içinde Kahramanmaraş’ta doğa var, kaplıcalar var. Tabi bunların yanında bu tarihi değerlerinde gün yüzüne çıkmasıyla şehrimiz sosyal ve kültürel alanda değer kazanacaktır” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi