İçişleri Bakanlığı, İçişleri Dernekler Daire Başkanlığı, İdareci ve Bürokratlar Birliği ve Dulkadiroğlu Belediyesi'nin düzenlediği "Kardeşlik Sınır Tanımaz Programı" Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç'in ve Şair Yazar Yavuz Bülent Bakiler'in konuşmacı olduğu programda kardeşlik adına önemli mesajlar verildi.



Programın açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesinin kardeşlik duygusuyla olacağını ifade etti.

Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan bu coğrafyanın Türk milletin sınır tanımayan kardeşlik anlayışıyla yeniden inşa edildiğini hatırlatan Başkan Okay, ecdadın asırlar süren bu politikasının günümüzde de güçlendirildiğini vurguladı.



Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İnsanımızın barış ve kardeşliğe en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde, Kardeşliği sınırsız bir düzlemde ele alan siz değerli misafirlere ev sahipliği yapmaktan duyduğum gurur ve mutluluğu ifade etmek istiyorum.  



Tarih boyunca bizleri bir arada tutan, medeniyetimizin kardeşlik vurgusu bu akşam burada anılacaktır. Toplumumuzun uzak olduğu bir kavram değildir, aslında bu. Milletimiz tarih boyunca tuz ekmek bölüştüğü herkesi kardeş kabul etmiştir. İşte Anadolu'yu bin yıllık sağlam kale yapan harç budur. Öyle ki, elinin ve gücünün yettiği her noktaya barışı ve huzuru taşımıştır. Bu kardeşlik medeniyetinin bizleri refaha taşıyan yönleri çeşitli art niyetli çevreleri rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlığı zaman zaman açık yada gizli göstermişlerdir. Buna aldırmıyoruz. Zira bizler devraldığımız kardeşlik medeniyetini gelecek nesillere aktarmakla mükellefiz. Hz. Mevlana, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin söylediği şey bu. Önyargısız, bağışlayıcı ve sınırlar ötesi bir kardeşlik. Milletimizin değer yargıları birlikte gelecek inşa etmeye muktedirdir. Kendi haline bırakıldığında 'Komşusu açken, kendisi tok yatamayacağını bu milletimiz çok iyi bilir. Düşmanlıkları ve ötekileştirmeleri kabul etmez.  Yüce dinimiz kardeş olmayı, mazluma bakmayı ve zalime karşı çıkmayı emretmiyor mu. Bu öğretinin feyzi ile şanlı bir tarih bırakmış olan ceddimizin mirasına yakışır bir tavırlar 'Bütün müslümanlar kardeştir' diyor, sınırsız kardeşliğimizin tüm sorunların üstesinden geleceğini ifade etmek istiyorum.  Sözlerime son verirken davetimize kırmayım geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum."



Başkan Okay'ın konuşmasının ardından Şair Yazar Yavuz Bülent Bakiler sahneye çıktı. Bakiler, konuşmasında kardeşliğe vurgu yaparak güçlendirilmesiyle ilgili görüşlerini bildirdi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç'te konuşmasında Türkiye'nin geleceğinin kardeşlik duygularıyla inşa edildiğini anlattı. Birçok kültüre ev sahipliği yapan Türkiye'nin güçlü temellerinin sırrının kardeşlik olduğunu hatırlatan Güvenç, bu duyguların yeni nesillere en iyi şekilde aktarılması gerektiğini söyledi.



Program sonrasında Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından hazırlatılan kardeşlik çorbası katılımcılara ikram edildi. 
Editör: Haber Merkezi