Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlarımız onuruna yemek verdi. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşlerinin de katıldığı program, hem sevinçli hem de duygu dolu anlara sahne oldu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin her zaman engelli vatandaşlarıyla yan yana, omuz omuza olduğunu söyledi. Engelli vatandaşların ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmak, onları sosyal yaşama kazandırmak için çaba sarfettiklerini söyleyen Başkan Mahçiçek, kısa süre sonra başlayacakları 2 projenin müjdesini verdi. Mahçiçek, şöyle konuştu:



“Belki de Türkiye’de ilk defa engelli kardeşlerimizin kısa süreli konaklayabilecekleri bir bakım evi yapacağız. Çocukları, yavruları engelli olan bir annemiz, bir babamız çarşıya ya da herhangi bir ziyarete gidecekleri zaman çocuklarını bırakabilecekleri bir atmosfer yok maalesef. İşte bu projemizde kısa süreli olarak çocuğunuzu oraya getireceksiniz, bakımını bizim arkadaşlarımız yapacak. İşiniz bittikten sonra da gelip çocuğunuzu oradan teslim alacaksınız inşallah. Böyle bir projemiz var. Yeni yılda başlayacağımız bir diğer projemiz ise Down Kafemiz. Downlu kardeşlerimiz için bir merkezimiz olacak. İçin de eğitim ünitelerinden tutun bakım ünitelerine kadar, çalışma ünitelerine kadar tümden her türlü ihtiyacını karşılayacağı bir başka projemiz. Ama sizlerden de bize yol göstermenizi istirham ediyorum. Hangi alanda eksiğimiz varsa, sizlere yardımcı olacak, ihtiyacınızı karşılayacak sizlerin de önerilerine tavsiyelerine ihtiyacımız var. Allah için Onikişubat Belediyesi olarak başta sayın valimizle beraber sizlerin yanınızdayız. Gücümüz yettiğince sizlerle beraber olmaya gayret edeceğiz.”

Konuşmasını duygu dolu sözlerle tamamlayan Başkan Mahçiçek, “Görmeyebiliriz, işitemeyebiliriz ya da başka türlü eksiklerimiz olabilir. Ama aramızda bir gönül ve muhabbet köprüsü kurabilirsek kalıcı olan odur. O köprüyü hep beraber kuracağız inşallah. Allah hepinizden razı olsun. İyi ki varsınız” diye konuştu.



Programda konuşan Vali Güvençer ise Allah’ın hiçbir kuluna taşımayacağı yükü yüklemeyeceğini söyledi. Güvençer, “Ama sizler ne dağ gibi insanlarsınız, ne geniş yürekli insanlarsınız ki dışardan baktığımızda bize zor gelen, bizleri üzen ve zaman zaman gözlerimizi yaşartan o ağır yükü taşıyabiliyorsunuz. Bu sizin gücünüzün doğrudan işaretidir” ifadelerini kullandı. 
Kamu kurum ve kuruluşları olarak engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını dile getiren Vali Güvençer, programa ev sahipliği yapan Başkan Mahçiçek’e de teşekkür etti. Güvençer, sözlerini şöyle tamamladı:

“Huzurlarınızda gerçekten hepimiz adına Hanefi Beye çok çok teşekkür ediyorum. Ben başkanımı tanıyorum. Bu gün kürsüdeki halli klibi izlerken ki halini şöyle uzaktan takip ettim. İbret almak için takip ettim. Daha çok sevmek için takip ettim. Görüyorum ki, bu işte gönül var, yürek var, etrafındaki insanları gönüllü olarak bu işe dahil eden bir samimiyet var. Ama bu samimiyetin bizlerde yarattığı yankı iç içe geçmiş halkalar halinde inşallah hayatımıza sirayet eder. Böyle bir hayırlı hareketi başlatmanın bereketi de inşallah önce kurumsal olarak Onikişubat Belediyemizin sonra kişisel olarak Belediye Başkanımızın hayatına yansır. Allah razı olsun.”



Daha sonra Onikişubat Belediye personeli tarafından işitme engelli vatandaşlarımız için farkındalık oluşturmak amacıyla işaret diliyle hazırlanan “Sev Kardeşim” klibi sergilendi. Duygu dolu anların yaşandığı bu esnada bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı. Vali Güvençer, klibin izlenmesinin ardından, klipte yer alan belediye personelini ve engelli vatandaşları platforma davet ederek, şarkının bir de canlı olarak sergilenmesini istedi. Katılımcıların da alkışlarla eşlik ettiği etkinlik, Vali Güvençer’in hediye takdimi ile son buldu.



Programa, Vali Yardımcısı Sultan Doğru, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Burhanettin Türkkahraman ve Havva Ece Saygaz ile engelli dernekleri temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi