Öğrencilere başarıya nasıl ulaşmaları hususunda bilgiler aktaran Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’ı 2023 yılında dünyanın merkezi yapacak EXPO projesinden de bahsetti.

Uluslararası organizasyonlardan biri olan EXPO’lardan bahseden Başkan Mahçiçek, 192 gün sürecek etkinliğin Kahramanmaraş’a milyonlarca turisti getireceğini belirtti. Rekreasyon Alan içerisinde yer alacak EXPO 2023’ün aynı zamanda senenin 365 günü faaliyet gösteren bir yaşam alanı olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, bu alan içerisinde 284 adet hobi evinin de olacağını söyledi.

Kahramanmaraş’ın Türkiye’de 2. Kez bir EXPO’ya ev sahipliği yapacağını ifade ederek, bir dünya kenti olacağını belirten Başkan Mahçiçek, göreve geldikleri 2014 yılında kurdukları hayali gerçekleştirdikleri söyledi.

Ana teması “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olan EXPO 2023 ile Kahramanmaraş’a en az 50 ülke ve en az 2 Milyon insanın geleceğini ifade eden Başkan Mahçiçek, ulaşım ve turizm gibi alanlarda gelişeceklerini söyledi. Öğrencilere bu başarıları devam ettirmeleri gerektiğini de vurgulayarak, mutlaka hedef belirlemeleri gerektiğini ve ülkeye ve ailelerine sorumlu olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin nitelikli ve iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, öğrencilere kendi yaşamında anekdotlar anlattı. Öğrencilere birlik ve beraberlik olgusunun öneminden bahsederek cümlelerine devam eden Başkan Mahçiçek, gelecek nesillerin çok daha iyi projelerle bu ülkeye katkı sağlayacağını ifade ederek, başarı dileklerini iletti.

Editör: Haber Merkezi