Başkan Mahçiçek, yayınladığı mesajda, kuşaklar arasında bir köprü olan yaşlıların bir toplumun hem geçmişi hem hafızası hem de kökleri olduğunu belirtti. Başkan Mahçiçek, mesajında şunları kaydetti:
   
“Bizleri yetiştiren, dünümüzü bugüne aktaran yaşlılarımızdır. Onlara gerekli ilgi ve saygıyı göstermek bir görevdir. Aksi halde günü yaşayan bir toplum olarak kalırız. Geleceğin yaşlıları olarak aynı saygıyı görmek istiyorsak bugünün yaşlılarına layık oldukları değeri vermeliyiz. 
 
Yaşamın her evresi önemlidir. Yaşlılık çocukluk gençlik gibi gayet doğal bir dönemdir. Özellikle yaşlılık evresinde aile büyüklerimizi, çevremizdeki yaşlılarımızı koruyup kollayan onlara saygı ve saygı gösteren bir profil çizmeliyiz” diye konuştu.
 
Mesajına Peygamber Efendimizin (s.a.v) bir hadisiyle devam eden Başkan Mahçiçek, “Bizler atalarına anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v) de bir hadisinde ‘Bereket büyüklerimizin yanındadır. Küçüklerimize şefkat, büyüklerimize hürmet göstermeyen bizden değildir’ buyurmuşlardır. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm yaşlılarımızın saygıyla ellerinden öperken, onlara sağlıklı ömürler diler sevgi ve saygıyla 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlarım” dedi.
Editör: Haber Merkezi