Mahçiçek, Çanakkale Zaferi’nin tarihin en önemli olaylarından biri olduğunu ve gurur duyulması gereken bir zafer olduğunu vurguladı. Türk topraklarının akıbetini belirleyen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Mahçiçek, Çanakkale’nin dirilişten kurtuluşa bir duruş olduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi;

“ Çanakkale Zaferi tarihimiz boyunca dillere desten olmuş, milletleri derinden etkilemiş bir zaferdir. Çanakkale Zaferi tarihteki savaşların en önemlisidir. Bu zaferle milletimizin inancı, gücü ve varlığı bir kez daha tescillenmiştir. Çanakkale adeta bizlerin simgesi haline gelmiştir. Birlik ve beraberliğin vuku bulduğu Çanakkale Zaferi, milletimizin yazdığı unutulmaz bir destandır. Vatan ve bayrak aşkı ile inandıktan sonra milletimizin neleri başarabileceği ortaya çıkmış, 7’den 70’e kadın, erkek, çocuk demeden düşmana karşı direniş gösterilmiştir.

Üç tarafı denizlerle çevrili topraklarımız bulunduğu konum itibarıyla büyük bir öneme sahiptir. Geçmişten bugüne bu güzel vatanı işgal etme girişimlerini deneseler de, milletimizin bağımsızlığına olan inancı ve bayrağına olan düşkünlüğü ile bu girişimler engellenmiştir. Milletimiz, huzur ve refah içerisinde yaşasın, bayrağımız her zaman gururla dalgalansın diye binlerce insanın şehit olduğu bir zaferdir Çanakkale… Bizim topraklarımız özeldir, paylaşılamaz, devredilemez. Ülkemiz, bu inanç ve azim ile bu noktalara gelmiştir. Her defasında haince planlar kurularak, bizlere boyun eğdirme girişiminde bulunsalar da milletimiz asla diz çökmeyecektir. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde olduğu gibi iman gücü ile birlik olan milletimiz ve yönetimi ile dünyaya örnek devletimiz, her daim payidar olacaktır. 18 Mart Çanakkale Zaferi olmak üzere, bugüne kadar, milleti, bayrağı, vatanı ve devleti uğruna kahramanca yurdunu düşmana karşı savunan ve canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

Editör: Haber Merkezi