Mesajında tek engelin sevgisizlik olduğunu vurgulayan Başkan Mahçiçek, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi

“ Sağlığın her zaman öncelik olduğu yaşantımızda hepimiz birer engelli adayıyız. Bu yüzden ilk olarak yapılması gereken engelli kardeşlerimize yardımcı olmak ve empati kurmaktır. Bizler engelli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz her programda ve yaptığımız her projede tek engelin “SEVGİSİZLİK” olduğunu belirtiyoruz. Toplumları bütünleştiren sevgiye her daim ihtiyacımız var. Bizlerin birlik ve beraberliğini devam ettirecek sevgi, ülkemizi her zaman bir adım daha öne taşıyacaktır. Bugün çok sağlıklı uyuyabilir, yarın sabah bir engelli olarak uyanabiliriz. Bu yüzden aşmamız gereken ilk unsur sevgisizliktir.

Onikişubat Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin daha kaliteli ve huzurlu bir hayat sürdürebilmeleri içi bu gelişime katkı sağlayacak projeler üretiyoruz.

Hizmet anlayışımız içerisinde öncelik verdiğimiz belediye hizmet binamızda bulunan engelli asansörü, hissedilebilir yürüme yolu ve hızlı iletişim sağlayacakları süper hizmet masası ile onlara en verimli şekilde destek veriyoruz.

Halen inşaatı devam eden DOKMER (Down, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) ile engelli bireylerimizin eğitimin yanı sıra kültür ve sanat alanlarında da gelişmelerine fayda sağlayacak imkânlar sunmayı hedeflerken bir yandan da onları hayata kazandırmaya çalışacağız.

Yine bir diğer engelli kardeşlerimiz için hayata geçirdiğimiz projemiz KIYAM ( Kısa Süreli Yaşam Merkezi) ile engelli bireylerimizin günlük bakım ihtiyaçlarını karşılarken, onların verimli zaman geçirmelerine katkı sağlayacağız.

İstiyoruz ki, engelli kardeşlerimiz ve aileleri herkes gibi eşit şartlarda toplumda barınabilsin ve engeller birlik ve beraberlik duygusu ile aşılsın. Bu hissiyat ve inanç ile her zaman engelli kardeşlerimizin ve ailelerin yanındayız. Bu özel günde tüm vatandaşlarımızı engellilerimize karşı daha duyarlı, yardımsever ve birlik olmaya davet ediyorum. Engelli kardeşlerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi