"Beyaz baston 20. yüzyılın başlarında 1921 yılında Londra'da bir trafik kazası sonucunda görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının görme engelliler için farkındalık yaratmak ve dış dünyanın kendisini farketmesi için bastonunu beyaza boyaması ile oluşmuş ve insanlar tarafından dikkat çekerek amacında başarılı olmuştur."

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Mahçiçek, Türk toplumunun bir bütün olduğunu ve engelli kardeşlerimizin de bu toplumun şüphesiz ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti;

"Bizler engelli kardeşlerimize karşı her zaman sorumluluk almalı, destek vermeli ve saygı göstermeliyiz. Bu hizmet anlayışıyla hareket eden Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi olarak, engelli vatandaşlar için her geçen gün onların gelişimine katkı sağlayacak yeni projeler gerçekleştiriyoruz." 

Mahçiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler günü sebebiyle Onikişubat Belediyesi olarak kentte yaşayan engelliler ve aileleri için düzenlenen yemek programında bir konuşma yapmış ve "En Büyük Engel Sevgisizliktir" sözlerine yer vermişti. Yine bugün de o sözleri tekrarlayarak sevgi ve saygının ön planda olduğunu belirtti.

Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak görme engelli vatandaşlar için bina içinde yapılan hizmetlerden de bahsetti. Görme engelli vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak adına asansör ve hissedilebilir yürüme yolları yaptıklarını, ayrıca belediye binası içinde bir de süper masanın bulunduğunu belirtti.

Engelli vatandaşlar için park ve yollardaki düzenlemelerde aşırı hassas davrandıklarını ifade eden Mahçiçek, DOKMER (Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) projesi hakkında da bilgiler aktardı. Uluslarası araştırmalardan sonra hayat geçirilen bu önemli projenin çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, engellilere hassas davranılması hususunda vatandaşa seslenerek şu sözleri söyledi;

"Bugün herhangi bir sağlık problemi yaşamayanların, yarın çeşitli nedenlerle engelli olabilme ihtimallerini düşünerek, engelli vatandaşlarımıza karşı ciddi bir sorumluluk ve hizmet anlayışına sahibiz. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızı, engellilere karşı daha duyarlı ve hassas olmaya davet ediyorum.

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" nı kutlar, engelsiz yarınlar dilerim...”

Editör: Haber Merkezi