Konuşmasında birlik ve beraberliğin kardeşlik duygusu ile besleneceğini ifade eden Başkan Mahçiçek, bayramların bu duyguları pekiştirmek için bir vesile olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ailelerin, akrabaların bir araya gelmesi için bir vesile olan Kurban Bayramı ile ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Mahçiçek “ Sevgili hemşerilerim, Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek açısından çok önemlidir.

Zaman zaman istemsizce birbirimizi kırıp incitebiliyoruz ama önemli olan bu kırgınlıkların kavgaya dönüşmemesi ve uzatılmaması. Diliyorum ki bütün küslerin barıştığı, ailelerin birlik içinde olduğu huzurlu bir bayram geçirelim. Bayramımız barışa, sevgi ve saygıya vesile olsun.

Unutmayalım ki sevgi paylaştıkça çoğalan bir olgudur ve biz de bu düşünce ile kapılarımızı sonuna kadar birbirimize açalım. İçimizdeki kini, hırsı, nefreti bir kenara bırakıp, baki olmayan dünyada sevgiye, saygıya, kardeşliğe yer verelim.

Devletimiz, milletimiz son günlerde ciddi saldırılara maruz bırakılarak, sıkıntı içerisinde bırakılmaya çalışıyor. Şimdi de ekonomik kriz ile bizlerin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışıyorlar. Sanıyorlar ki, bu millet bir doların yükselmesiyle birbirine sırtını dönecek, bir dolar ile Türkiye devrilecek. İşte onlara aldandıklarını ancak birlik ve beraberliğimizi koruyarak ve her geçen gün birbirimize olan sevgimizi artırarak gösterebiliriz.

Büyüklerimizin küçüklerin değerini bildiği, küçüklerimizin de büyüklerimize saygı ile yaklaşması bilincinin aşılandığı bir bayram olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sözlerine kabir ziyaretlerinin de unutulmaması gerektiğini vurgulayarak devam eden Başkan Mahçiçek “ Bayramlarda kabir ziyaretlerini de ihmal etmeden, ebedi âleme göçmüş kardeşlerimize dualarımızı eksik etmeyelim. Kurban Bayramımız güzelliklere, sevgiye, saygıya, hayırlara ve en önemlisi paylaşmaya vesile olsun.

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek için şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızın da bu yoğun trafik nedeniyle trafik kurallarında daha da hassas davranmaları gerektiğini belirtmek istiyorum. Yorgun ve uykusuz bir halde trafiğe çıkmamaya, hız sınırlarına uymaya özen gösterelim. Kazasız belasız sevdiklerinize ulaşmanızı temenni ediyor, yüce Allah’tan birlik ve beraberlik içinde bizleri nice bayramlara ulaştırmasını niyaz ediyorum. Tüm İslam Âleminin Kurban Bayramını kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi