Esnaf Odaları Olağan Genel kurullarını yapmaya hazırlanıyor.1 Ocak 2018 itibari ile başlayacak olan Esnaf Odaları kongreleri 31 Mart’a kadar tamamlanmış olacak. Odalarda seçim heyecanı sürerken üç dönemdir odasını başarı ile temsil eden kamuoyu tarafından sevilen, sayılan, tecrübeli ve üyelerinin gönlünü kazanmış İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak tekrar hizmete devam diyerek aday olduğunu açıkladı.

Başkan Adnan Kozak: “Üyelerimiz üç dönemdir bizi bu göreve layık gördüler. Bizlerde onların bu güvenine ve desteğine layık olmaya çalışıyoruz. Onlardan aldığımız bu destekle yine adayım” dedi

ÖNEMLİ OLAN ESNAFIMIZIN MENFAATLERİ

Esnaf odası üyelerinin çoğunluğunun küçük esnaf olduğuna dikkat çeken Başkan Kozak: “Bu güne kadar odamdan maaş almadım almayı da düşünmedim. Bir gün dahi üyelerimizin kapısını aidat diye çalmadık. Ama sohbet etmek, hal hatır sormak, sorunları çözmek, bir bardak çay içmek için ziyaretlerde bulunduk.

Benim için en büyük ödül onların gönlünü kazanmak olmuştur.

Benim için oda başkanlığı hizmet makamıdır. Esnaf ve sanatkârlar için Oda Başkan’ı esnafın elindeki en kıymetli endazesidir.

Küçük esnafımızın hali zaten ortadadır ayakta kalma mücadelesi veriyorlar. Aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışan onurlu insanlardır.

Oda Başkanı olarak ilk vazifemiz üyelerimize hizmet etmek onların yanında olmak bizim için en büyük kazanımdır. Önemli olan esnafımın menfaatidir.

Odamızın kurucusu olan; Rahmetli babam Hacı Mehmet Kozak’ın izinde, bizlerde ahilik geleneğini bozmadan esnafımıza katkı sağlamaktayız"dedi.


AYNI ZAMANDA MERKEZ ESNAF VE SANATKÂRLAR KEFALET VE KREDİ KOOPERATİFİNDE ÜYELERİMİZİN HİZMETİNDEYİM

Başkan Kozak;” Üyelerimizi sık sık ziyaret ederiz kendilerine aynı zamanda Merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nde de ikinci başkan olarak hizmet vermekteyim. Ekonomik anlamda sıkıntıya düşen ya da işini geliştirmek isteyen esnafımıza kredi sağlanması konusunda her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyorum.

Esnafımın sorunu benim sorunumdur, çözüm üretme noktasında daima yanlarında oldum, her türlü oyuna ve zorluklara rağmen olmaya da devam edeceğim’’ dedi.

HİÇ KİMSENİN ADAMI OLMADIM

SADECE ESNAFIMIN ADAMI OLDUM

“Bizler, üyelerimizin mesleğini geliştirmek ve meslek mensuplarının çıkarlarını korumakla mükellefiz’’ diyen Başkan Kozak, bu güne kadar bütün siyasi partilere eşit mesafede durduğunu, hiç kimsenin adamı olmadığının önemle altını çizerek;

İnşaat sektörü birçok kola ayrılmış durumda. Dolayısıyla her üyemizin aynı görüşte olmasını bekleyemeyiz. Bu yüzden bu güne kadar her siyasi partiye her görüşe mesafemizi eşit bir şekilde koruduk.

Sivil toplum kuruluşları olarak ülkemizin menfaatine atılan her adımın arkasındayız, destekçisiyiz odaların görevi siyaset yapmak değil, temsil ettikleri meslek guruplarını güçlendirmektir. Bizde üyelerimizin verdiği görevi yapmaktayız. Aynı zamanda bu zamana kadar, hiç kimseden güç almadım, icazet almadım. Hiç kimsenin adamı olmadım benim en büyük destekçim üyelerim, gücümü üyelerimden alıyorum. Olması gerekende budur’’ dedi.

BİZ ARTIK BÜYÜK BİR AİLEYİZ

‘’Üye sayısının dört yılda yüzde yüz arttığını belirten Başkan Kozak: “Üye sayımız 400’ü aştı 500’e yaklaştı biz büyük bir aileyiz ve bu aile her geçen gün büyümeye devam edecek. Bu sayının artması ülke ekonomisinin geliştiğini gösteriyor.

İnşallah hükümetimizin geliştirdiği ekonomik politikalarla yeni kurulan iş yerlerinin sayısı daha da artacak, istihdama ve ekonomiye büyük katkı sağlanacak aynı zamanda esnafımızın işini geliştirecek diye düşünüyorum.

Ben odamızın kıymetli üyelerine sizin aracılığınızla da seslenerek 7 Ocak 2018 Pazar günü saat 13.00 de Saffron Hotel’de (Eski Yimpaş Otel) yapılacak olan genel kurulumuza en üst seviyede katılmalarını bekliyor ve her üyemi bu katılıma davet ediyorum” dedi.

Başkan Kozak; “Benim üyelerimin; gücünü yalnızca üyelerinden alan şahsımı ve ekibimi yalnız bırakmayacaklarına, yine destekleyeceklerine işi ehline vereceklerine inanıyor, şimdiden teşekkür ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.















 

Editör: Haber Merkezi