Basın özgürlüğünün önemine dikkat çeken Başkan Mehmet Gürbüz, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaptığı önemli hizmetlerle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini belirtti.

Basın çalışanlarının, meslek ilkelerine bağlı, doğru, tarafsız, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemeleri ve basın meslek kurallarının uygulayıcısı olmaları gerektiğini kaydeden Başkan Gürbüz, çağdaş bir toplum için basının güvenilirliğinin ve tarafsızlığının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Basının kamuoyunu aydınlatma gibi önemli bir görevi üstlendiğini söyleyen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz; “Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu duygu ve düşünceler ile tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar görevlerinde başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi