Başkan Güngör, mesajında, "Ramazan ayı, dini bakımdan taşıdığı yüce anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemidir" dedi.
Başkan Göngör’ün Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajı şöyle; "Toplum olarak, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı Ramazan ayına ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı, dini bakımdan taşıdığı yüce anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemidir. Bu ay hepimiz için güzel fırsatlar sunuyor. Ruhlarımızı, kalplerimizi, gönüllerimizi ve bedenimizi arındırmak, sükûta kavuşturmak için küçücük gayretlerde bulunmamız yeterli olacaktır.

Bu ayın rahmeti ve mağfiretinin bol olmasına rağmen gösterişten ve riyadan da kaçınmalıyız. Oruçlarımız bizleri terbiye etmeli, kurtuluşumuza vesile olmalıdır. Yalnızca aç kalarak değil, bütün kötülüklerden kaçınarak, oruç ibadetimizi kemale erdirebilir, rahmetinden faydalanabiliriz. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazan ayını bu erdemli özelliklerin yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz.
On bir ayın sultanı Ramazan ayının milletimize, İslam Dünyası'na ve bütün insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum.
Bu duygularla tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını en derin duygularımla kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Editör: Haber Merkezi