Kahramanmaraş’ta okuyan bir gurup Azerbaycanlı öğrenci Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç’u  makamında ziyaret ederek Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Topluluğu iken yaptıkları faaliyetleri anlatarak daha sonra yeni kurulan Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği hakkında bilgi verdiler.

Maksatlarının iki ülke arasında ilişkilerin daha da geliştirilmesine bir nebze de olsa katkıda bulunmak olduğunu dile getiren öğrenciler: “Bizler burada okuyan Azerbaycan’lı öğrenciler olarak Azerbaycan’ı Kahramanmaraş’ta tanıttığımız kadar da Kahramanmaraş’ı Azerbaycan’da tanıtıyoruz. Bu çalışmalarımız inşallah bundan sonra da dernek çatısı altında daha da artarak devam edecektir. Her zaman yanımızda olan, bugünde bizi sıcak ilgisi ve samimiyetiyle karşılayan ve ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekküre diyoruz.” –dediler.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erkoç ise; “Bizler bir millet iki devletiz. Öğrenci arkadaşlarımızın faaliyetlerini takip ediyoruz,  onlar ailelerinin bizlere emanetidir, her zaman yanlarında olacağız inşallah” –dedi.

Ziyaretin sonunda Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Tural Şahbazlı tarafından Başkan Erkoç’a Azerbaycan bayrağı, Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği 2. Başkanı Hemran Emirli tarafından ise Bakü işlemeli tabak hediye edildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ise öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.
Editör: Haber Merkezi