Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç bir dizi açılış, ziyaret ve temel atma törenine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelmesi planlanan Başbakan Binali Yıldırım’ı hemşerileriyle birlikte en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi. Demokrasi meydanındaki törene tüm hemşerilerini davet eden Başkan Erkoç; “ bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım” dedi.

Kahramanmaraşlı hemşerilerinin misafirperverliğinin tüm dünyaya örnek olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Erkoç, 17 Aralık Cumartesi günü Kahramanmaraş’a gelecek Başbakan Binali Yıldırım’ı hemşerileriyle birlikte coşku içerisinde ağırlayacaklarını belirtti. Başkan Erkoç; “Şimdiye kadar hemşerilerimiz şehrimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımızı, Başbakanlarımızı en iyi şekilde bağrına basarak karşıladı. İnşallah 17 Aralık Cumartesi günü de Başbakan olarak ilk defa şehrimize gelen Sayın Başbakanımızı bağrına basarak bu meydanda en iyi şekilde ev sahipliği yapacağı inancındayız.Cumartesi günü Sayın Başbakanımızı Kahramanmaraş’ta ağırlayacağız. O gün bizim içinde çok önemli bir gün olacak. Çünkü Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız birçok tesisin açılışı ve temel atması da yapılacak.” Dedi.

Törenin; 17 Aralık Cumartesi günü saat 12.00’da 15 Temmuz sonrası hemşerileriyle birlikte 28 gün boyunca demokrasi nöbeti tuttukları 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleşeceğine de dikkat çeken Erkoç şöyle konuştu; “15 Temmuz Demokrasi meydanındaki törene Sayın Başbakanımızla birlikte Başbakan Yardımcımız ve Bakanlarımız katılacak. O gün tüm hemşerilerimizi meydana bekliyoruz. Hizmetlerin açılışı ve temel atma coşkusunu hep birlikte yaşayalım. Birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya bir kez daha haykıralım.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milli Seferberlik’ çağrısına da Kahramanmaraş halkının tümüyle katıldığını vurgulayan Erkoç, “15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrasındaki demokrasi nöbetinde Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız asil bir duruş sergiledi. Hem o gece ve hem de 28 gün boyunca meydanı boş bırakmadı, üzerine düşeni yerine getirdi.” Dedi.

Başbakan Yıldırım ve bazı bakanlarla birlikte Kahramanmaraş’a gelecek olan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a da teşekkür eden Erkoç; “Sayın Başbakan Yardımcımızla birlikte Kahramanmaraş’ın sorun ve problemlerini çözmek için büyük gayret gösteriyoruz. Şehrimizin sorunlarını iletiyoruz ve bize güç vermekte. Sayın Başbakan Yardımcımız daha önce 3,5 milyon TL’si Büyükşehre 750’şer bin TL’de iki ilçe belediyemize kaynak göndermişti. Şimdi ise Büyükşehrimize 7 milyon TL ödenek daha gönderdi. AFAD tarafından Sivricehöyük mahallemizde yapılan Prefabrik konutun ulaşım yollarını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaptık. Sağolsun Başbakan Yardımcımız da fazlasıyla büyükşehir belediyemize ödeneğini gönderdi. Kendisine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi