Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Obeziteyle mücadele için bisiklet dağıtımı etkinliğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, obezite ile mücadelede sporun önemli olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman spora destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Biraz önce Halk Sağlığı uzmanlarımız obeziteyi açıkladılar. Bununla mücadelede en önemli adım da spor geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın sağlığı için spor alanları ve salonlar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Şu anda Orman Bölge Müdürlüğümüzün civarında spor salonu yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu okulumuza halı saha yaptık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmalarına imkan tanımak için spor alanlarını ve spor salonlarını yapmaya devam edeceğiz” dedi.



Türkiye’nin mevcut gücünün insan gücü olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç: “Her fırsatta söylüyorum. Bizim ülkemizin zengin yer altı kaynakları yok. Bizim gücümüz yetişmiş insan gücü. Gençlerimizin her zaman yanında olarak onlara destek olmalıyız. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtularak spora eğilmeleri için gayret ediyoruz. Bu vesile ile halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutluyor, esenlikler diliyorum” dedi.


Editör: Haber Merkezi