Başkan Erkoç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi ile Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) tarafından Enver Paşa komutasında 100 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik’i anmak için 2100 metre rakımda bulunan Yedikuyular Mevkii’nde düzenlenen anma programına katıldı.

Donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik’i anmak için 7′den 70′e her yaştan yüzlerce kişinin 300 metre uzunluğunda bayrak açarak yürüdüğü etkinlikte bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sarıkamış’ta şehit düşen Mehmetçikleri unutmadıklarını ifade ederek: “Sarıkamış’ta şehit düşen Mehmetçiklerimizi unutmadık, unutmayacağız.

Asım’ın nesli bugün burada.Sarıkamış’ta donarak şehit düşen atalarını yad etmektedirler. Onların ruhları şad olsun. Bugün o kahramanların kahraman evlatları ve torunları Edirne’den Hakkari’ye ye kadar yurdumuzun birçok yerinde o kahramanları anmaktadır. Artık o ruh oluşmuştur ve bu anma etkinliklerinde de bunu görüyoruz. Yeni neslin bu ruhu büyük bir onurla, gururla yaşattığını da burada görmekteyiz” diye konuştu.




 

 

Editör: Haber Merkezi