Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, demokrasinin en önemli unsurlarından birinin basın hürriyeti ve gazeteciler olduğunu ifade ederek ülkemizde, gazetecilerin zor şartlar altında çalışma hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.


 “Bugün 10 Ocak. 212 sayılı yasanın, yani basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştırıldığı kanunun kabul edildiği tarihin yıl dönümü. Gazetecilik mesleği, özellikle gönülden fedakârlık isteyen zor şartlar altında yapılan önemli bir meslektir. Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Toplumların gelişiminde, basının her konuda, bilgilenme, aydınlanma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır.

Bilginin büyük önem taşıdığı günümüz dünyasında, en önemli mesleklerden biri olan gazetecilikte, doğru haber, tarafsızlık ve kalitenin öncelikli ilke edinilmesi gerektiği görüşündeyim. 

Şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından birinin tarafsız ve özgür basının varlığı olduğunu söyledi. Demokrasinin güçlenmesi, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasının basın özgürlüğüyle mümkün olduğunu ifade eden Çeleğen , "Özgür basın tarafsızlıktan ödün vermeden doğru haberle kamuoyunu bilgilendirdiği sürece biz gerçek basın özgürlüğünden ve gerçek demokrasiden bahsedebiliriz. Evrensel meslek ilkeleri; kamu yararı, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışla buluştuğu zaman halkın basına duyduğu güven daha da artacaktır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu olsun, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyoruz dedi.

HABER İsmail BOZDOĞAN

Editör: Haber Merkezi