Ekinözü Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümü nedeni ile yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek vatandaşları etkinliklere davet eden Belediye Başkanı  Nursi Çeleğen, "Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık.

Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmam'ı, çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i,  henüz 15' inde olan Halil İbrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı bağrından çıkardı" dedi. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Türk Siyasi Tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kaldığını belirten Başkan  Çeleğen "düşmanın harp sahasında bile yapmadığı yapamadığı alçaklığı bu asker görünümlü üç beş haramzade aziz milletimize reva gördü. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki.  Bu aziz milletimiz, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. 15 Temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı Kimisi şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimisi arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk... Kimisi hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şahadet şerbetini içti.

Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratıldılar. Şu anda da adaletimiz karşısında hesap veriyorlar" dedi. Artık Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini ve ülkenin 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olduğunu vurgulayan Başkan Bakıcı "15 Temmuz ruhunu tekrar yaşamak ve yaşatmak için, birlik ve beraberliğimizi dosta düşmana göstermek için; Şehitlerimiz için duaya, istiklalimiz için nöbete duruyoruz. Tüm hemşehrilerimi ve Misafirlerimizi 13 Temmuz Perşembe günü   Yukarı İçmeler Mesire alanında başlayıp  16 temmuz sabahına kadar sürecek olan programlarımıza,  ve Demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi