Başkan Çabukel, yayınladığı mesajında; “Tüm Anadolu’ya bağımsızlık için umut ışığı olan Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü gururla ve mutlulukla idrak ediyoruz. 

31 Ekim 1919’da Sütçü İmam’ın attığı ilk kurşunla başlayan yeryüzünün bu en onurlu mücadelelerinden biri, 12 Şubat 1920’de tamamlanmış ve Kahramanmaraş, adını ‘kendini kurtaran şehir’ olarak tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır.

Bu vesileyle milletin namusuna uzanan eli kıran Sütçü İmam’ı, kardeşlerinin bağrına tokmak vurdurmayan Abdal Halil Ağa’yı, ‘Sancaksız Cuma namazı kılınmaz’ diyen Rıdvan Hoca’yı, Maraşlının kalplerindeki iman ruhunu ateşleyen Ali Sezai Efendi’yi, bu şanlı mücadelede tüm şehri tek vücut olarak birleştiren Arslan Bey’i, Avukat Mehmet Ali Kısakürek’i, Şehit Evliya’yı, Yörük Selim’i, Doktor Mustafa’yı, Aşıklıoğlu Hüseyin’i, Senem Ayşe’yi, Mıllış Nuri’yi, Muallim Hayrullah’ı, Göllülü Yusuf Çavuş’u, Çakmakçı Sait’i, Çuhadar Ali’yi ve adlarını sayamadığımız nice kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu vesileyle tüm Kahramanmaraş’lı hemşehrilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi