Başkan Bozdağ; Mesajında; toplum hayatında adalet, hukuk ve bu mesleklerde iştigal eden avukatların taşıdığı öneme değinen Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ , "Çağdaş demokrasilerin temelini oluşturan hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklere saygılı, bu hak ve özgürlükleri koruyucu adil bir hukuk düzeni kuran ve bunu sürdürmekle kendisini yükümlü sayan, tüm işlem ve eylemleri yargı denetimine bağlı olan devlettir dedi.

Barolar ve Avukatlar üstlendikleri görevleri sebebi ile vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığı güvencesinin vicdanını oluştururlar. Hukuk devletinin temel organlarından olan savunma hakkını yerine getiren avukatlar, bireyleri bilgilendirip, yönlendirerek bu hakların korunmasına yardımcı olarak, kutsal bir görevi yerine getirmektedirler.

Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımıza başarılar diliyor, bu duygu ve düşüncelerle, "05 Nisan Avukatlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi