İlçedeki 2015-2016 YGS - LYS ye girmiş öğrencilerin sınav sonunda göstermiş oldukları başarılarını kutlamak amacıyla başlatılan 'Başarı Sizden, Ödül Bizden' Proje kapsamında başarılı öğrenciler ödüllendirildi. 

      
Türkoğlu Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen programda konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Öncelikli olarak üniversiteyi kazandığınızdan dolayı kutluyorum. Ayrı ayrı başarılarınızın devamını diliyorum. Sizler de emeği geçen ve pırıl pırıl öğrenciler yetiştirdikleri için bütün öğretmen arkadaşlarımın, bütün eğitim camiasının, annelerinizin ve babalarınızın  emeğine sağlık. 



'HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ'
Türkoğlu Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiğini belirten Başkan 'Okumuş' konuşmalarına şu sözlerle devam etti; Her zaman her alanda eğitime katkıda bulunuyoruz, bunlardan bazıları, daha önce beldeden mahalleye dönüşen, Beyoğlu Belediye Başkanlığını binasını, Şekeroba Belediye Başkanlığı binasını, Kılılı ve Yeşilyöre Belediye Başkanlığı binasını, Milli Eğitim Bakanlığına verdik. Onlarda hangi alanda eksik varsa orada değerlendiriyorlar. Birinci sınıfa başlayan öğrencilerimize çanta ve kırtasiye malzemelerini ilçe genelindeki tüm okullara dağıtımını gerçekleştirdik, tarihini anlatan boyama kitapları dağıttık,ilçede dereceye giren başarılı öğrencilerimizi Çanakkale, Karadeniz ve buna benzer birçok geziler düzenledik, Meslek Yüksek Okulu inşaatımız devam etmekte olup ayrıca yanına İslami İlimler Fakültesi inşaatı başladı, en kısa zamanda tamamlanarak eğitime başlayacaktır.

Öğrencilerimize  şimdiden çok teşekkür ediyorum, eğitime katkılarımız bunlarla kalamayacak hatta gün geçtikçe daha katkılarımız olup, her zaman her alanda öğrencilerimizin yanında olacağız. Öğrencilerimiz, gelecekte ülkemize yön veren temel taşlar olacaktır ” Diyerek konuştu.



Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bozdoğan ise, Öncelikli Sayın Başkanımın ve ekibinin böyle bir organizasyon yapmış olmasından son derece memnun olduk. Kendisine Milli Eğitim camiası adına teşekkür ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda değişik dallarda üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz var. İnşallah bu başarıyı okul hayatında sürdürürler ve vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetişirler. Bizim tüm öğrencilerden beklediğimiz vatanın, milletin bölünmez bütünlüğüne ve ortak değerlerimize sahip çıkmalarıdır. Sizlerden beklentimiz budur. Sizlere güveniyoruz." diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğini kazanan Şeyma Şahin; İlk üniversite harçlığımızı almak içim Sayın Belediye Başkanımız önderliğinde düzenlenen bu programda buluştuk. Öncelikle bizlere yemek daveti oldu sağ olsunlar, ondan sonra ilk üniversite harçlıklarımızı takdim ettiler ki, öğrenci için en değerlidir, teşekkür ediyoruz.
 
Türkoğlu Nikah Sarayında gerçekleşen programda, Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş tüm Öğrencileri tebrik ederek hediyelerini kendisi verdi, sonrasında ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa,Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Jandarma komutanı Çağatay Anıl Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bozdoğan katıldı.
Editör: Haber Merkezi