Dulkadiroğlu Belediyesinin katkılarıyla okul bahçesinde yapılan “Hz. Peygamber Tevhid Ve Vahdet”  konulu Kutlu Doğum Programında Müftü İsmail Günay’ın güzel konuşması damga vurdu.

Çocuklardan oluşan Cami İlahi korosu okudukları ilahilerle programa renk kattı.  Çocuklara Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay tarfından hadis karteli ve dinimi öğreniyorum kitaplarından takdim edildi. 

Dulkadiroğlu Müftülüğü öncülüğünde, Dulkadiroğlu Belediyesinin ve Baş dervişli Mahallesi Muhtarlığı ve Cami görevlilerince gerçekleştirilen Kutlu doğum programı Cami Cemaati ve belde halkının beğenisini topladı. Programın açılış Kuran tilavetini Ulu Cami İmam Hatibi Yahya Şahne yaptı. 

Bertiz Başdervişlide Kutlu doğum programına Peygamberimize salatu selam, öğrencilerin ilahi ve şiirleri ardından Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay “Hz. Peygamber Tevhid Ve Vahdet”  konulu Kutlu Doğum ana temasının önemine vurgu yaptı. Müftü Günay, birlik beraberlik ve İslam dininin bütün insanlığa ulaşmasının kolay olmadığı ve nice ashabın seve seve canını verdiği ve bunlardan biri olan Sümeyye annemiz den örnekler verdi. Müftü Günay Enbiya suresinde “ Senden önce hiçbir Resul göndermedik ki ona; “Benden başka ilah yoktur. Şu halde bana kulluk edin.” Diye vahyetmiş olmayalım.” Diye buyrulmuştur. Vahdet, İslam’a dayalı birliktir. İslam’ı seçme ve Müslüman olma ortak vasfını taşıyanların birleştiği büyük kitle ve birliktir. Bu kitlenin dini kaynaklardaki adı “İslam Ümmeti” dir. İslam dairesi içinde kalan fert ve topluluklar İslam Ümmetini oluştururlar.”

Müftü Günay konuşmasının sonunda Müslümanlar olarak Kuran’a iman ediyorsak, Kuran’ın hükümlerine uyulmasının gerekliliğine değindi. Günay; “ Eğer Kuran’da emredilen birlik ve beraberliği sağlayamıyorsak, Kuran’a iman boş bir iddiadan öteye geçemez. Uymadığın bir kitaba inandığını söylemenin ne manası vardır. Tevhid davasını başarıya ulaştırmak için Allah’ın emirlerine uyacaksın ve Müslümanlar arasındaki bütün ihtilaflara rağmen Vahdeti sağlayacaksın. Nasıl ki, imanı kurtarmak için ilahları (putları) reddedip Allah’ı birlemek zorundaysak, özgürce varoluşumuzu her türlü küfri tasalluttan kurtarmak için fert fert, grup grup ayrışan Müslümanları birleştirmek, “Ümmet’in Vahdeti”ni sağlamak zorundayız.”

Peyamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) sakalı şerif ziyareti ve Hatim duasıyla program son buldu. Kutlu doğum pilavı ikramı yanında katılımcılara gül ve peygamber sevgisini anlatan kitap dağıtıldı. 

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN/DİYANET TV
Editör: Haber Merkezi