Baro Başkan Adayı Adem Yeşil, Alcazar Otelinde düzenlediği adaylığını açıklama toplantısında, neden bu göreve talip olduğunu belirten konuşma yaptı. 2016-2018 dönemi için Baro Başkanlığına aday olduğunu yineleyen Yeşil, başkan seçildiğinde oluşturulacak yönetim kurulu,  disiplin kurulu, denetleme kurulu ve komisyonlarla birlikte, Baro’yu hak ettiği noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Yeşil, Baro’ya neden talip olduğunu ise şu cümlelerle dile getirdi: “Mesleğin ve meslektaşların sorunlarını çözmede etkin bir rol oynamak istiyoruz. Mesleği icra ederken, etik kurallara bağlı kalınması için elimizden gelen tüm gayretleri göstermek istiyoruz.



Talip olduk, çünkü… Güçlü ve daha etkin bir Baro olmak, meslektaşlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı en üst seviyeye taşımak için, samimi bir şekilde çalışmak istiyoruz. Meslektaşlarımızın, sorunlarımıza karşı daha duyarlı olması için, etkin bir şekilde çaba göstereceğiz.

Talip olduk, çünkü… Mesleğin özünü korumak, saygınlığını artırmak ve toplum nezdindeki algısını daha pozitif hale getirmek için üzerimize düşen sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz. Baronun elit bir meslek kuruluşu olması nedeniyle, topluma örnek olma, onları doğruya ve bilgiye yöneltme anlamında da hiçbir sorumluluktan kaçmayacağız” dedi.



YASALARIN BİTTİĞİ YERDE ZULÜM BAŞLAR!
Yasaların bittiği yerde zulüm başlar özdeyişinden hareketle, yasalara ve hukuka bağlı bir toplum kültürü oluşturmak için Baro olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için aday olduğunu yineleyen Yeşil;

“Talip olduk, çünkü… Her siyasi görüşe saygı duyduğumuzu göstermek ve Baro’nun siyaset üstü bir kurum olduğunu yaşatmak istiyoruz. Özellikle, hem yönetim kurulunda, hem de oluşturacağımız komisyonlarda, her siyasi görüşten arkadaşımızın görev almasını ve Baro için katkı sunmasına vesile olmak istiyoruz.

Kısacası biz; Daha önceki başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın taşıdığı bayrağı daha da ileriye taşımak istiyoruz. Emekleri ve özverileri için de onlara ayrıca teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.



İSTİKLAL, İSTİKBAL, HÜRRİYET, HER ŞEY ADALETLE KAİMDİR!
15 yıllık avukat olan, aslen Çağlayanceritli Yeşil, açıklamasının son bölümünde şunları söyledi; “2008-2010 döneminde Baro yönetim kurulunda sayman olarak çalıştım. CMK, staj komisyonu gibi daha birçok komisyonlarda görev aldım. Yine yönetimde eyer alacak birçok arkadaşımın da baro yönetimlerinde etkin görevleri olmuştur. Yani, Baro için en iyi hizmeti yapmak için yeterli tecrübemizin olduğuna inanıyoruz.

Başkan adayı ve yönetim kurulu adayı olarak desteğinize ihtiyacım var. Dolayısıyla desteklerinizi bekliyoruz. Ekim ayı ortasında yapılacak olan genel kurulda, meslektaşların tercihinin BARO adına hayırlı olmasını gönülden istiyoruz. Son olarak ‘istiklal, istikbal, hürriyet, herşey adaletle kaimdir’ düsturuyla, yeni adli yılın tüm meslektaşlarımıza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

Yeşil konuşmasının sonunda basın mensuplarının gündem ve adaylığına ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Basın toplantısında, Yeşil’i yalnız bırakmayan meslektaşlarının sayısı 46 idi. Bilindiği üzere, camiada 4 dönemdir başkanlık yapan İsmail Kahveci ile mevcut başkan Vahit Bağcı, daha önce adaylıklarını açıklamışlardı.
 
Editör: Haber Merkezi