Av. Bağcı, Cumhuriyet Savcısı N.K'nın terör davaları konusunda üstlendiği görevle birlikte devletin bekası, milletin selameti ve ülkenin refahını sağlamak adına adalet ve nizamı temin etmesi gerekirken dönemin Başbakanı şuan ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı tavır ve tutumunun bir Cumhuriyet savcısına yakışmadığını belirtti.

Bağcı, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ekte sunmuş olduğumuz şüphelinin Facebook paylaşımına bakıldığında Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin en kanlı, hain terör örgütü elebaşı ile birlikte resmedilmiş hatta daha da ileriye gidip bu hain terör örgütü elebaşıyla işbirliği içerisinde olduğu iddia edilmiştir. Bu paylaşımla şüphelinin Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ettiği aşikar olup; şüpheli aynı zamanda devletimize de aşağılamıştır. Söz konusu paylaşıma ilişkin internet çıktısını ekte makamınıza sunuyoruz. Şüpheli her ne kadar şu an başka saikler etkisiyle bu paylaşımı kaldırmış olsa da suç işlenmiş, hakaretler tamamlanmıştır. Ayrıca suçun internet ortamında paylaşılmış olması alenen işlendiğinin de bir kanıtıdır.

Şüphelinin söz konusu paylaşımı yaptığı, bu paylaşımla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve onun şahsında devleti ve milleti hedef aldığı, suçun manevi unsuru olarak Cumhurbaşkanımızı aciz, hain terör örgütü elebaşıyla işbirliği içerisinde olmakla itham ettiği ve bu suretle hakaret suçunun maddi ve manevi unsurlarının oluştuğu yani şüphelinin söz konusu suçu işlediği sabittir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 ay kala 4 Haziran 2014 tarihinde herkesin saflarının belirginleştiği bu süreçte (PKK-PYD ve bir çok terör örgütünün) Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtirmemek için saldırıya geçtiği bir dönemde bir Cumhuriyet Savıcısı'nın bu tutumu asla kabul edilemez.

Konu ile ilgili Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kamuoyunu aydınlatacak bir açıklamanın yapılmasını ümit ederim.” 





Editör: Haber Merkezi