KSÜ Rektör Durmuş Deveci'ye, Gazetemiz Sahibi Neşe Yıldızhan, Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci ve Kanal Maraş Sahibi Mustafa Karaaslan ekibi ile hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

KSÜ'deki görevlendirmelerle ilgili son zamanlarda sosyal medya ve haberler üzerinden yapılan eleştirileri soran gazetecilere samimi açıklamaları sonrası, Rektör Deveci; "KSÜ bu kentin üniversitesidir. Kişiler üzerinden kurumun yıpratılmasını hoş karşılamam. Paylaşımlarda ve haberlerde daha duyarlı davranılmasını bekliyorum" dedi.

Kendine özgü ilkelerinden bahsedip: “Okumadan imzalamam, ayaklarım yere basmadan medyatik olmam, vatandaşı kapıda bekletmem” diyerek, örnekler sergileyen, her şeyi yasal olarak yaptığını dile getiren Rektör Deveci, görevlendirmelerin siyasi ve farklı düşüncelere bakarak yapmadığını ve tamamen liyakat esasına dayandırdığını anlattı.

Özellikle, Tıp Fakültesi başhekimliğindeki değişiklik sonrası, işten çıkartılan işçi sayısının, kamuoyuna yansıdığı kadarıyla 48 veya 38 kişi değil, sadece 6 kişi olduğunu, bunların da haklı gerekçelere dayandığını ifade ederken, ortaya koyduğu samimi açıklama, soruları cevaplandırırken de yüzünden eksik etmediği gülümseme, samimiyetin, gerçekçiliğin ifadesi olarak algılandı.

BİNALARA RUH KATIP, İÇİNİ DOLDURACAĞIZ

Sohbet sırasında Deveci, üniversiteye yeni fakülte eğitim binalarının yapılacağını ve bu binalara ruh katacağını, içini dolduracağını da ifade ederken, seçim değerlendirmesi için de, “Seçimde bana oy veren vermeyenlerin çetelesini tutmadım. Önemli olan işini sevmesi, çalışması, milli ve manevi değerlere saygılı olması” diye konuştu.

Üniversite adına hazırladığı projeleri ilerleyen günlerde basınla paylaşacağını, en büyük amacının eğitim öğretim kalitesini artırmak olduğunu, halen 30 bin öğrencisi bulunan eğitim yuvasında öğrenci sayısını çoğaltmak olduğunu, halen camiada çalışma barışının tesise dildiğini, verim alınacağını söyleyen Deveci, KSÜ'nün başarısının bu kentin başarısı olduğunu ifade ettikten sonra, üniversitenin kişiler üzerinden yıpratılmaması için kamuoyuna ve basına çağrıda bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi