Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Fatih Erkoç, sanayi esnafımızı bir arada görmek bize mutluluk verdi, diyerek; “Her zaman birliktelik çok önemlidir. Ülkemiz olarak zor günlerimizde bir birimize destek olmalıyız. Sanayi esnafımızda bu güzel günde bir araya geldi.

Aşureler birlik ve beraberliğimizi artıran önemli bir değerimizdir Kahramanmaraş Bakırcılar Odası tarafından Aşure etkinliği düzenlendi. Kent protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte terör saldırıları kınanırken, şehitlerimize de rahmet dilendi.

Bakırcılar odası tarafından sanayi içerisinde yapılan etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Batman’da yaşanan terör olaylarını kınadı.

“Terörün kökü kuruyana kadar Türkiye kararlı adımlarından vazgeçmeyecektir” dedi. “Tabi ki aşure programlarının amacı sadece aşure yemek değildir, aşureler birlik ve beraberliğimizi artıran önemli bir değerimizdir. Şehrimizin neredeyse birçok noktasında bu tür aşure programları düzenleniyor, bizlerde katılarak vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bizleri sanayi esnafımızla bir araya getiren Bakırcılar Odamıza teşekkür ediyoruz. Allah’ın izniyle ülkemizin yaşadığı bu krizler bir daha yaşamamak üzere atlatacağız. Sabah Yeni Sanayi Sitesi içerisindeki yollarımızı denetledim, burada gerçekten çok yoğun bir çalışma var. Buranın üç katı kadar yeni alan var, inşaatlar, vinçler kolanlarına yerlerine koyuyor.

GERÇEKTEN ÇOK HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR

Altyapıları yaptık, yol güzergahlarını belirledik. Hem Sanayi Kooperatifi hem de Teknik Sanayi Odası’nın yollarına 33 milyon TL civarında bir harcama yaptık. Şimdi de asfalt yapıyoruz. Mado Kavşağı’ndan Sanayiye doğru yeni bir giriş veriyoruz. Birbirimizle dayanışma içerisinde olacağız. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bizler bütün teşkilatlarımızla toplumun içerisindeyiz.

Ekmeğe zam olmadığını belirten Erkoç, ekmeğe zam yok şehrimizde, başkanlarımızla istişare ediyoruz ki bu krizi hemen atlatalım. Bütün esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Daha çok çalışacak, daha çok gayret edeceğiz İnşallah. Bu krizlerden güçlenerek çıkacağız. Bizlere sofrasını açan Bakırcılar Odamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

AYRI GAYRI OLMAYACAK

Kahramanmaraş Bakırcılar Odası Başkanı Selamet Atlı’da konuşmasına hain PKK mensuplarınca şehit edilen askerlerimize Allah’tan rahmet kederli ailesine ve Türk Milletine sabır dileyerek başladı. Atlı “Kahramanmaraş Bakırcılar Odası olarak geleneksel hale getirdiğimiz aşure şölenimize kentimizin neredeyse tüm protokolü katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanlarımız, Dulkadiroğlu Kaymakamımız katıldı. Odamız, esnaflarımız ve kalfalarımız adına bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Yılda bir kez de olsa aşure programıyla insanlarımızı bir araya getiriyoruz. Her geçen yıl da organizasyonumuzu daha güzel hale getirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah programımız ülkemizin ve şehrimizin birlik ve beraberliğine bir tuğla koyar. Küçük büyük herkesin böyle etkinliklerle insanlarımızı bir araya getirmesini temenni ediyorum”

Editör: Haber Merkezi