Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi Aralık ayında yaptığı birinci oturumunda şair ve mütefekkir Yavuz Bülent Bakiler’e “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesini oybirliği ile kabul etmişti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy’ konferansına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Yavuz Bülent Bakiler’e Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansta kısa bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraş, bir ‘edebiyat şehri’ ve ‘şiirin başkenti’dir. Yavuz Bülent Bakiler gibi büyük bir şairin, yine kendisi gibi şair olan, büyük dedelerinden Mehemmed Sâbir’in ailesiyle birlikte, 200 yıl kadar önce Karabağ’dan Kahramanmaraş’a taşındığını, burada yaşadığını, burada şiirler yazdığını ve burada vefat ettiğini öğrendiğimizde sevinmiştik. Nasıl üstat Necip Fazıl’la hemşehri olduğumuz için onur duyuyorsak, aynı şekilde Yavuz Bülent Bakiler’le hemşehri olduğumuz için de onur duyuyoruz. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Meclisimizde kendisine Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi oybirliği ile kabul edilmişti. Bugün de burada kendisine bu beratı takdim ediyoruz” dedi.

Başkan Erkoç konuşmasının ardından Şair ve Mütefekkir Yavuz Bülent Bakiler’e Maraş Abası giydirerek Fahri Hemşehrilik Beratı’nı takdim etti.

Yavuz Bületn Bakiler ise Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş’ta bulunmaktan ve Kahramanmaraşlıların fahri hemşehrileri olmaktan gurur ve onur duyduğunu ifade ederek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi