Bakan Ünal mesajında:

“İnsanlık tarihinde benzerine az rastlanır onurlu bir direnişin ve zaferin simgesidir Kahramanmaraş. Bugün gözüpek ecdadımızın ‘Türklüğe has olan celadet ve fedakarlıkları neticesinde’ kahraman unvanı adımızın önüne şanla şerefle yazılmıştır.

Bu toprakların evlatları, vatan uğruna, bayrak uğruna iman gücü ve inançla tek yumruk olmayı bilmiş; imkansızı imkanlı kılmış; en çarpıcı destanlardan birini tarih sayfalarına kazımışlardır. Bilinmelidir ki çocuklarımıza en büyük mirasımız; kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ile her bir ferdinin özünde barındırdığı ‘kahraman’ adında sembolleşen Maraş halkının değerlerimize sıkı sıkıya bağlı asil karakteridir.

Güzide hemşehrilerim 12 Şubat ruhunu ve kahraman sözcüğünün bünyesinde barındırdığı azmi, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra da ekonomiden, sanayileşmeye, düşünsel ve sanatsal ilerlemeye kadar her alanda göstermiştir ve göstermeye de devam edecektir.

Dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğin gücüne inanan Kahramanmaraşlılar, sorumlulukları ile görevlerinin farkındadır ve yarınlara sağduyu ile güçten beslenen bir bilinçle ilerlemektedir.

Bu anlamlı günde vatan toprağını ve bayrağımızı kanlarının son damlasına kadar savunan şanlı ecdadımız başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” Dedi.
Editör: Haber Merkezi