KAPAM Yönetiminden, 1 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından BDP'den Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık'ın, dönemin komutanı Kazım Karabekir hakkında söylediği sözler ve caddeden isminin kaldırılması yönünde çıkışına sert tepki geldi.

KAPAM Başkanı İbrahim Azkara, konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında; “Bölücü terör örgütü mensuplarının 1984 yılında gerçekleştirdiği Eruh ve Şemdinli baskınları ile başlayan terörist faaliyetlerin ülkemize verdiği tahribat ve bugün geldiğimiz nokta ortada iken 1 Haziran 2014 tarihinde yenilenen Ağrı Belediye Başkanlığı seçimleri ve seçimi kazanan belediye başkanının söylemleri aslında yıllardan beri süregelen terörün amacını ve neye hizmet ettiği gerçeğini çok net şekilde ortaya çıkartmıştır”

Azkara, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Ermeni Diasporasının Hazar Denizinden Akdeniz’e kadar uzanan geniş bir alanda Büyük Ermenistan düşüncesi ve bunu gerçekleştirmek için ortaya koyduğu faaliyetlere baktığımızda Ağrı seçimleri ve Sırrı Sakık denilen şahsiyetin söylemleri daha bir anlam kazanacaktır. Artık herkes çok iyi biliyor ki; PKK terör örgütü aslında Ermeni Diasporasına hizmet etmek için vardır. Kutsal saydığımız vatan toprakları bizler için ne kadar önemli ise Ağrı ilimiz ve Ağrı dağı Ermeniler için de kutsal sayılan bir yerdir ve Ermeni bayrağında Ağrı Dağı figürü yer almaktadır. Bölücü terör ve Ermeni diasporasının işbirliğine bu açıdan bakmaya  yaşadığımız olaylar bizi mecbur bırakmaktadır.  

Ağrı Belediye Başkanı,  Kazım Karabekir 1915 yılında ‘’Ermenilere  ve Kürtlere katliam yaptığı’’ için Onun ismini sokaklardan ve caddelerden kaldıracakmış. Seçilmiş belediye başkanının ilk icraatının ne olması gerektiği gerçeği bir tarafa tarihi gerçekleri ters yüz ederek bu tür açıklamalar yapılmasını Ermeni mezaliminden en çok etkilenen yerlerin başında gelen Kahramanmaraş şehrinde yaşayanlar olarak akıl ve izandan yoksun açıklamaları KINIYOR ve kem söz sahibine aittir tespiti ile başbaşa bırakıyoruz. Kazım Karabekir’in 1915 yılında Çanakkale’de görevli olduğu tarihi bir gerçektir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; Ermeniler Kazım Karabekir Paşayı çok sevmezler. Paşa’nın 1918-1920 yılları arasında bölgede görev yaptığı sırada kazandığı askeri başarılar, komutasındaki birliklerin Erzurum, Kars, Ağrı gibi illerimizi Ermeni işgalinden kurtarması onu bugün hedef tahtasına oturtmuştur. Paşa ne kadar hedef tahtasına oturtulursa oturtulsun, ‘’Kazım Karabekir’’ ismi o sokaklara, caddelere, okullara o yörenin seçtiği belediye başkanları tarafından o yörenin ahalisinin isteği üzerine verilmiştir.




Ağrılı vatandaşlarımız kendilerini insan kasabı ‘’Andranik’’ gibilerinin elinden kurtaran ordunun komutanına saygı ve sevgi duyarlar. Yöre halkımız Ermenilere karşı yürütülen mücadeleler kazanılmamış olsa idi bölgede tek bir Müslümanın bile yaşamasına müsaade edilmeyeceğini çok iyi bilirler. Doğunun Türk yurdu olması Paşa’nın ruhu ile örtüşmektedir.  Belediye Başkanının girişimleri nafiledir. Bu yanlış hesap Bağdat’tan da olsa geri dönecektir. Bölgede Ermeni zulmüne uğrayan ahalinin yetim ve kimsesiz kalmış binlerce çocuğunu himaye eden onlara sahip çıkan şahsiyete elbette o çocukların torunları sahip çıkacaktır. Kazım Karabekir birileri için utanç abidesi olabilir. Ama bizim için övünç abidesidir. Belediye başkanını tarihi doğru okumaya ve görmeye davet ediyoruz.

KAPAM olarak, Harp akademisi mezunu, Çanakkale savaşına katılan, 31 Mart vakasını bastıran Hareket ordusunda görevli, Kafkas Ordusu Komutanı, Şark Cephesi komutanı, 1938 İstanbul milletvekili ve 1946 yılı TBMM başkanı, Doğu Anadolu’nun Türk-İslam vatanı olarak kalmasında emeği geçen Kazım Karabekir’in isminin Milliyetçi Muhafazakâr yapısı ile bilinen Kahramanmaraş’ta bir mahalleye-caddeye verilmesinin uygun olacağı kanaatindeyiz. Bu yaklaşım tarihine ve milletine karşı atılan her adıma bedenini siper etmiş halkımızın ‘’kahramanlık’’ ruhuna da uygun olacaktır. Yeni Kurulan belediyelerimizin bu konuya ilgi göstereceğine olan güvenimiz tamdır. “                                

 

Editör: Haber Merkezi