Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluk başkanı Tural Şahbazlı, Azerbaycan Devlet radyosu olan Azerbaycan radyosunda “Ünvanımız Azerbaycanprogramına katılarak Kahramanmaraş’ı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini, Topluluk olarak Kahramanmaraş ve Azerbaycan`da yaptıkları ve  yapacakları iş ve projeleri anlattı.

Türkiye`de ve dünyada madalyası bulunan tek kentin Kahramanmaraş olduğunu belirten Şahbazlı, gelişim açısından da  Kahramanmaraş`ın yeni Büyükşehir olmasına bakmayarak bir çok büyükşehirlerle yarışacak kapasitede olduğunu söyledi.

 

Programda öncelikle Kahramanmaraş’ı tanıtan Şahbazlı, Kahramanmaraş’ın Milli Mücadele zamanında kendi kendini kurtaran şehir olduğunu belirterek: “Kahramanmaraş denildiği zaman, Kahramanlık unvanı almış bir kentten bahsediyoruz. Bizler ise artık 2 yıldır Kahramanmaraş`tayız, Allaha çok şükür gurbetlik çekmiyoruz, Kahramanmaraş çok misafirperver bir kenttir. Bu nedenle Kahramanmaraş’ı tercih edecek öğrencilerimize şimdiden ve eminlikle hiçbir sıkıntı yaşamayacakları konusunda garanti veriyoruz.” dedi.

 

Son olarak Şahbazlı program sunucu ekibine Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan Kahramanmaraş tanıtım kitaplarını hediye etti.

 

Editör: Haber Merkezi