Beraberinde Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu Başkanı Tural Şahbaz ile ziyarete gelen ve Kahramanmaraş’ın misafirperverliğinden çok etkilendiğini söyleyen Doç.Dr.Nesibova kendilerini ağırlayan Kervanhanın sahiplerine teşekkür etmeyi de unutmadı. Nesibova ziyaret esnasında şunları söyledi: “Bu benim Kahramanmaraş’a ilk gelişim, Kahramanmaraş’ta öğrenci sayımız az ancak Tural Şahbaz kardeşimizin başkanlığını yaptığı ‘Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu’ndan böyle bir davet gelince Kahramanmaraş’a geldim. Akşam öğrencilerimiz ile toplandık ve sağ olsunlar Kervanhanın sahipleri tarafından çok güzel ağırlandık. Sayın Valimizi, ardından Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Şimdi de Sayın Rektörümüzü ziyaret için geldik, bizleri kabul ettiler çok teşekkür ediyorum. Ben Kahramanmaraş’a gelip buradaki misafirperverliği görünce öğrenci arkadaşlarıma Kahramanmaraş’ın kıymetini bilmelerini, kendilerinin çok şanslı olduğunu ve Sütçü İmam Üniversitesinin diplomasının Azerbaycan’ın her tarafında geçerli olduğunu, derslerine çok çalışıp başarılı olmaları gerektiğini anlattım. Çünkü bizim ülkemizde başarıya ihtiyaç var. Buradaki öğrencilerimizin adı Ahmet-Mehmet değil onlar hep birlikte Azerbaycan. Türkiye’ye gelen öğrencilerimizin aileleri ise çocukları sanki Azerbaycan’da okuyormuş gibi rahat çünkü biliyoruz ki Türkiye demek Azerbaycan demek, Azerbaycan demek Türkiye demektir. O zaman hep birlikte bizim bu çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor eğer biz onlara sahip çıkmazsak tasvip etmeyeceğimiz guruplar sahip çıkıyor. Bu durumda da bu çocuklar okullarını bitirdikten sonra Türkiye’nin, Azerbaycan’ın değildi belli gurupların emri altına giriyor. Onun için bu çocuklarımızın sorunlarını Sayın Rektörümle birlikte beraberce çözebilir miyiz diye görüşmeye geldik”.

Ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getiren Rektör Karaaslan ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde okuyan bütün öğrencilerin kendi sorumlulukları altında olduğunu dile getirerek; “Burası bilim yuvası ve bilimin dini, dili, ırkı, rengi olmaz. Hangi ülkeden gelirlerse gelsinler, buradaki öğrencilerin hepsi bizim çocuklarımız ve onların sıkıntıları da bizim sıkıntılarımız, elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın önce Kahramanmaraş’ımıza sonrada okulumuza hoş geldiniz” dedi.

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu Başkanı Tural Şahbaz ise: “ Davetimize icabet ederek buralara kadar gelen Eğitim Müşaviri Doç.Dr. Necibe Nesibova’ya bizleri ağırlayan Kervanhan’a, bizleri kabul eden Sayın Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Sayın Rektörümüze çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi