Yapılan ziyarete, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire amirleri, Belediye Başkanının Malatya’dan gelen misafirleri ile çok sayıda STK üyeleri katıldı.

Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin UNESCO dünya mirası aday listesine alınmasına çok sevindiğini ve çalışmaları da yakından takip edip, Aday listesinden daimi listeye alınması için gerekli çalışmaları takip edeceğini belirten Paşayeva;” Biliyorsunuz ki UNESCO’nun tek Türk kökenli Büyükelçisi Azerbaycan’ının  first lady ’sidir ve çok işler gördük. Döndüğümde ondan rica edeceğim, Unesco Dünya Mirası daimi listesine alınması için destek olsun diye” ifadelerinde bulundu.

Eshab-ı Kehf’e hayran kalan ve Nahcivan da bulunan mekâna çok benzediğini belirten Paşayeva;” Eshab-ı Kehf gerçekten güzel bir mekân şu anda hayranlıkla görüyorum ki Osmanlı tarihinin en anlamlı eserlerini görmekteyim. Selçukluların, tarihi eserlerini görmek, atalarımızdan dedelerimizden kalan bu mekânı yakından görmek gerçekten beni mutlu etti. Bizleri bu güzellikle buluşturan, siz değerli Afşinliler ile tanışmamıza vesile olan Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e çok teşekkür ediyorum.  Bizleri burada ağırladılar, ilgilendiler başkanımızdan ve ekibimizden Azerbaycan’a gelmeleri için davet ettim. İnşallah sizleri de Azerbaycan’ımızda ağırlamak bizleri mutlu edecektir. Ben tekrar Başkanımıza, bizleri burada konuk ettikleri için teşekkürler ediyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi