Aydın Söke, Antalya Korkuteli, Konya Akşehir, Hatay’ın İskenderun ilçesinde, “Hisseli Harikalar Kumpanyası, Süt Kardeşler, Neşeli Günler, Bir Kış Öyküsü ve Lüküs Hayat” gibi ünlü müzikallerden parçaların yer aldığı gösterileri sergileyen “Aygaz Yaz Şenliği”nde dördüncü durak, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi olacak.

18 Haziran’da tüm bölge halkının ücretsiz olarak izleyebileceği etkinliklerde, eğlencenin yanı sıra tüpün doğru ve güvenli kullanımı konusunda bilgiler de verilecek.

Proje kapsamında Aydın’ın Söke, Antalya’nın Korkuteli, Konya Akşehir, Hatay’ın İskenderun ilçesinde, “Hisseli Harikalar Kumpanyası, Süt Kardeşler, Neşeli Günler, Bir Kış Öyküsü ve Lüküs Hayat” gibi en sevilen müzikallerden bölümlerin yer aldığı etkinliği gerçekleştiren Aygaz Yaz Şenliği’nin dördüncü durağı Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi olacak.

18 Haziran’da Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde gerçekleştirilecek etkinlik boyunca, müzikal gösterinin yanı sıra çocukların ve büyüklerin keyifli vakit geçireceği eğitici ve eğlendirici atölye çalışmaları da yapılacak.  10 Haziran’da başlayan “Aygaz Yaz Şenliği”, 21 Haziran’a kadar Anadolu’nun 7 kentini dolaşarak 10 bin izleyiciye ulaşmayı hedefliyor.

Sanat Yönetmenliğini Uğur Babürhan’ın, Müzik Direktörlüğü’nü Serpil Günseli’nin ve Aranjörlüğü’nü Uğur Cümbüşel’in yaptığı müzikal gösteri 23 kişilik ekip ile Anadolu turnesi boyunca 3.500 km. yol yat etmiş olacak. 10 yıldır İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali’nin ana sponsoru olan Aygaz, Tiyatro sanatının eşsiz örneklerini Aygaz Yaz Şenliği ile Anadolu’ya taşımanın da gururunu yaşıyor.


Hem eğlendirecek, hem de bilinçlendirecek

Çocuklara özel olarak hazırlanan oyun alanı, ev hanımlarına yönelik el işi atölyeleri, tüm katılımcılara yönelik pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları, fotoğraf çekimi ve birbirinden eğlenceli oyun alanlarıyla Aygaz Yaz Şenlik tam bir panayır havasında olacak.

Katılımcılara, gösteri ve eğlenceli aktivitelerin yanı sıra tüpün doğru ve güvenli kullanımı konusunda bilgiler de aktarılacak. Etkinlik kapsamında, engelli vatandaşların toplum yaşamına kazandırılmasını hedefleyen “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” kampanyası kapsamında sunumların da yapılacağı etkinlikten tüm bölge halkı ücretsiz yararlanabilecek.

Aygaz Yaz Şenliği” geçen yıl da “Yazlık Seyyar Sinema” ile Yeşilçam’ın unutulmaz filmi “Süt Kardeşler”i Türkiye’nin dört tarafına götürmüş, etkinlikler halkın büyük ilgisiyle karşılanmıştı.

Editör: Haber Merkezi