Başkan Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, “Birlikten güç doğacağını her fırsatta tekrarlamıştık. Bugün yine bir kez daha diyoruz ki birliğimiz, beraberliğimiz Göksun’umuza güç katacak. Bu vesileyle STK Başkanları ve Basın Mensupları ile beraberiz, birlikteyiz” dedi.

Sivil inisiyatifin yerel yönetimlerde çok ciddi yeri ve önemi olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“İlçemizde bulunan sivil toplum teşkilat temsilcilerinin yapacağı planlar, programlar ve projeler bizim için çok büyük önem arz etmektedir. Ülkemizin süratle gelişmekte olduğunu hep beraber görüyoruz. Bu gelişime, dönüşüme, değişime ilçemizin de aynı oranda isabetli bir şekilde ayak uydurmasını sağlamak ve Göksun için birlikte projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bugün on maddeden oluşan gündemimiz var. Bu maddeleri beraber görüşeceğiz, konuşacağız, tartışacağız. Önerileri alacağız, sizlere yardımcı olacağımız hususları tespit edeceğiz. Sizlerin bizlere yerel yönetim olarak sağlayacaklarınız katkıları gündemimize alıp onları beraberce programlaştırıp, daha sonra da projelendirmek suretiyle ilçe halkımızın yaşam düzeyini yükseltmek ve ilçemizin gelişimini sağlama yönünde inşallah önemli bir adım atacağız.”



İstişare toplantılarının başka kişi, kurum ve kuruluşlarla devam edeceğini belirten Başkan Aydın, şöyle devam etti:

“Bu toplantılarda almış olduğumuz notlar, tutmuş olduğumuz raporlar mutlaka hayata geçirilecektir. Bunları sadece sözde bırakmak bir fayda sağlamaz. Ancak uygulamaları sonucunda halkımıza getirisi olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bu ve bundan sonra yapacağımız istişare ve değerlendirme toplantılarında alınan kararlar sonuç raporu haline getirilecek ve oluşturulacak raporlar hem sizlerle hem de basın mensupları ile paylaşılacaktır.”

Daha sonra yapılan istişare toplantısında, yeni belediye hizmet binası projesi,  kültür merkezi projesi, toplum merkezi projesi, mesire alanının rekreasyon projesi, Tepebaşı ve Kayabaşı Mahallelerindeki "Sit Alanı" uygulamasının kaldırılması sonucu burada yapılacak olan imar planı uygulaması, kent estetiği konularında yapılması gereken çalışmalar, toplu ulaşım ve şehir içi trafik konularının iyileştirilmesi, yaz ve kış turizmine yönelik gerekli çalışmaların yapılması, Adatepe Barajı çevresine Mesire Alanı yapılması, su sporları ve kamp alanları oluşturulması, Yayla Festivali, Ramazan Etkinlikleri, Uluslararası Kafkas ve Kültür Festivali, Güreş Festivali, Elma Festivali ve Kar Festivali'nin daha kapsamlı bir yapıya kavuşturulması, taziye evleri projelerinin hızlandırılması, Tufanbeyli ve Çukurhisar Yolunun yapılması ve STK’ların sorunları ile çözüm önerileri konuları görüşüldü.

Editör: Haber Merkezi