Gazetemize ziyarette bulunan Kahramanmaraş Bakırcılar Odası Başkanı Selamet Atlı; “Kültürel değerlerimizi, zenginliklerimizi hep birlikte yaşatmalıyız ve en iyi şekilde tanıtmalıyız” dedi.

Kahramanmaraş’ın en büyük değerlerinden biri olan Bakırcılık Sanatını tekrar canlandırmak ve en iyi şekilde tanıtımını yapmak için önemli adımlar attıklarını ifade eden Atlı; “Bakırcılık şehrimizin en önemli el sanatlarından biri. Ama maalesef tanıtım eksikliğimiz var. Bu tanıtım eksikliğini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Ancak sadece bizim çalışmamız yeterli değil, bu şehrin değerlerini ortaya çıkaracaksak, yerel yönetimler dahil ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket etmek zorundayız” dedi.

ODAMIZ YENİ BİNASINA KAVUŞUYOR

En önemli projelerinden birinin de Bakırcılar Odası’na yeni bir kazandırmak olduğunu belirten Atlı, üyelerine çok yakın tarihte binanın temel atma törenin yapılacağı müjdesini de verdi.

Oda üyelerine meslek içi eğitim kursu hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyen Atlı: “Bakırcılık sanatını geliştirmek adına bu eğitim programını çok önemsiyorum. Proje hazırlıyoruz. Birkaç prosedürde pürüzler yaşasak da bu engelleri aşıp, bu eğitim programını da başlatacağımıza inanıyorum. Bakırcılık sanatı şehrimiz için çok önemli ve bu tarihi sanat yaşatılmalı” diye konuştu.

Başkan Atlı’nın ziyaretinde gazeteci Fatih Alper Gültepe de kendisine eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi